Експерти назвали правила, які допоможуть “не зірватися” з дієти

0
Експерти назвали правила, які допоможуть
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сісти на дієту нескладно: головне – не зійти з дистанції на кінець першого дня.

1. Визначте план дієти

Коли ви починаєте усвідомлено підходити до свого раціону, то плануєте меню щодня заздалегідь: прийшовши з роботи, ви вже знаєте, що приготуєте на вечерю. В іншому випадку ви можете зірватись і з’їсти перше, що потрапить під руку.

2. Не ходіть до магазину без списку продуктів

Намагайтеся розписувати все – аж до приправ та заправки для салату. Тож ви не купите зайвого. І обов’язково перекусіть перед походом за продуктами, щоб не дивитись на полиці магазину голодними очима.

3. Тверезо оцінюйте свої харчові звички

Починаючи худнути, багато хто різко змінює свій раціон, повністю виключаючи вуглеводи і солодке. Мало того, що це не дуже корисно для організму, так ще й шкодить психічному здоров’ю. Якщо ви знаєте, що жити не можете без солодкого, знайдіть та купіть найбільш корисну альтернативу: наприклад, сухофрукти, фрукти чи горіхи.

4. Не купуйте занадто багато овочів та фруктів

Як це, адже це одні з найкорисніших продуктів? Вся справа в терміні придатності: намагайтеся купувати стільки овочів і фруктів, скільки ви зможете з’їсти за один тиждень – інакше перед вами постане вибір: викидати продукт або екстрено доїдати фрукти, що швидко псуються, перевищуючи норму калорій.

Як знайти свою дієту

Підібравши відповідну, на вашу думку, дієту, постарайтеся оцінити, чи зможете ви протриматися в такому режимі хоча б кілька тижнів? Якщо ця система харчування вам не близька, то ви з більшою ймовірністю зірветесь з дієти.

Кожна дієта спрямована на створення дефіциту калорій, потрібно лише вибрати найбільш прийнятний набір продуктів і режим харчування, який підходить саме вам. Оцініть свої харчові звички та орієнтуйтеся на них.

попередня статтяЕксперт назвав 10 ознак, які говорять про те, що вам необхідно скинути вагу
наступна статтяПоради фахівців, як аюрведа може змінити ваше життя
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я