...
ГоловнаКулінаріяЯк смажити м'ясо чи рибу з мінімумом олії, щоб не підгоріли

Як смажити м’ясо чи рибу з мінімумом олії, щоб не підгоріли

Підпишіться на нас:

Досвідчені господині назвали три способи, які допоможуть посмажити м’ясо чи рибу без підгоряння навіть на старій сковороді.

Подробиці

Перед святом буває так, що нові сковороди зайняті і потрібна ще одна. Залишається старий посуд, який наважуються використовувати не всі, адже страва може пригоріти.

Як смажити, щоб страва не пригоріла.

Перший спосіб

Потрібен пергамент чи папір для випікання. З них вирізують квадрати або прямокутник потрібного розміру та кількості. Потім слід змастити кожен лист олією і посипати будь-якими спеціями до смаку.

М’ясо заздалегідь відбивають. Шматочки викладають на один край квадрата, а другим накривають. Виходять своєрідні «конверти». Сковороду добре розігрівають, а потім обсмажують заготовки на сухому посуді з двох сторін по 5-7 хв.

Другий спосіб

Знадобиться багаторазовий тефлоновий лист. Він рятує навіть із найстарішою сковородою, у якої геть-чисто відсутній антипригарний шар. На тефлоновому листі можна смажити яєчню, омлет чи розігрівати готові страви.

Третій спосіб

Часто індукційні плити працюють імпульсивно: вмикаються-вимикаються, коли працюють на мінімальній потужності. Зазвичай це дуже незручно. Але тут на допомогу прийде чавунна сковорода (нова чи стара).

Сковороду ставлять на плиту, а в неї поміщають меншу каструлю (сковороду), в якій готують їжу. Гріються два дна і стрибки температури нівелюються. Зручно навіть у тому випадку, якщо щось витече. Нижня сковорода убереже від забруднення.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...