Чому не варто лягати спати голодним і як сон натще може зашкодити фігурі

0
Чому не варто лягати спати голодним і як сон натще може зашкодити фігурі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб схуднути, багато дівчат відмовляються від їжі після 18:00 і лягають спати голодними. Але чи є в цьому толк? Давай розберемося, чи корисний сон натщесерце для схуднення або, навпаки, може завдати фігурі шкоди.

Правило «Не їсти після шести» знайоме кожному. Однак далеко не всі дієтологи з ним згодні. Відмова від їжі у вечірній час може не тільки не принести ніякої користі фігурі, а й навпаки, нашкодити їй.

Якщо останній прийом їжі був раніше, ніж за 3-4 години до відбою, то проблеми зі сном не забаряться. Коли виникає відчуття голоду, шлунок сигналізує про це мозку. В результаті організм припиняє “постачання” гормону сну мелатоніну, що призводить до безсоння.

І як це пов’язано з фігурою, запитаєш ти. Є дуже просте та логічне пояснення. Якщо ти погано спала або зовсім не спала, вранці відчуватимеш занепад сил. У першій половині дня «батарейка» висохне, і організм вимагатиме заповнити нестачу енергії за рахунок їжі. А це загрожує переїданням.

Крім того, голод знижує вироблення ендорфінів – так званих гормонів щастя. Частий сон натщесерце може призвести до апатії, розсіяності та тривожності.

попередня статтяСалат з буряком та йогуртом по-турецьки
наступна статтяСупер бюджетна домашня локшина з 3 інгредієнтів, яка вдвічі смачніша за магазинну
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я