Як вибрати горщик для пересадки кімнатних рослин: професійний підхід

0
Як вибрати горщик для пересадки кімнатних рослин: професійний підхід
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кімнатні рослини, потребують регулярного догляду у вигляді поливів, підживлень і оновлення грунту.

Є також вимоги, які висуваються до горщиків при пересадці:

  • варто відмовитися від вазонів, у днищі яких не передбачені отвори – через відсутність дренажних отворів у ґрунті застоюватиметься зайва волога.
  • зрозуміло, габарити кашпо повинні бути такими, щоб вміщувати необхідну кількість ґрунту та забезпечувати для коріння рослини достатньо вільного місця. Однак занадто об’ємна ємність – не варіант, тому намагайтеся, щоб новий горщик був приблизно на 3 см більше попереднього.
  • що стосується матеріалу, досвідчені квіткарі радять вибирати керамічні та глиняні горщики, а не пластикові.

Незважаючи на те, що вироби з пластику легкі, міцні і до того ж недорогі, у них є і істотний недолік, а саме ризик переливу, оскільки матеріал не здатний вбирати зайву вологу.

Разом з тим, посадивши фіалку або фікус у горщик з кераміки або глини, ви можете бути впевнені, що така ємність вбере вологу, захистить рослину від перегріву або переохолодження, а також забезпечить коріння киснем, адже в ній краще циркулює повітря.

попередня статтяКурка теріякі: просто і дуже смачно
наступна статтяСалат з риби та зеленого горошку під яєчно-масляним соусом
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я