Експерти розповіли, якої температури має бути вода в душі

0
Експерти розповіли, якої має бути вода в душі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після довгого насиченого дня важко уявити щось більш втішне, ніж гарячий душ, який допоможе розслабитися та скинути з себе всю втому. Проте екстремальні температури здатні завдати шкірі більше шкоди, ніж користі.

Гаряча пара сприяє розкриттю пір – безумовно, це корисно для очищення, але вода високої температури може викликати значні проблеми через вплив на зовнішній шар шкіри. Епідерміс наповнений сальними залозами, відповідальними не лише за зволоження тіла, а й за захист від зовнішніх подразників.

Тепло від гарячої води разом із милом сприяє пом’якшенню шкіри, поступово видаляючи її природні жирні захисні бар’єри. У результаті шкіра може стати сухою і роздратованою, при цьому з’явиться свербіж. Занадто гарячий і довгий душ сильно впливатиме на здоров’я шкіри. Проте, наскільки висока температура є небажаною?

Як зрозуміти, що варто знизити градус

Насправді, все просто. На думку багатьох лікарів, якщо шкіра червоніє, це означає, що температура води занадто висока. При цьому оптимальною залишається тепла вода, тоді як прохолодна може підвищити розумову активність та допомогти прокинутися зранку. Крім цього прохолодний душ виявляється кращим для волосся, шкіри та загального зволоження.

Якщо вода прохолодна, то кров тектиме більш ефективно, насичуючи організм поживними речовинами та киснем. За умови достатнього живлення клітин та отримання необхідного рівня кисню шкіра виглядатиме більш сяючою.

Як довго можна приймати душ

Не лише температура води, а й час, проведений під душем, впливає на зовнішній вигляд шкіри. Занадто довге перебування під душем може серйозно висушити шкіру, хоча здається розслаблюючим та освіжаючим. Оптимальним вважається не більше 10 хвилин під душем, у цьому випадку тіло втратить не так багато вологи.

Якщо ви надаєте перевагу довгому перебуванню “під водою”, то важливо подбати про захист. Нанесіть масло або лосьйон на вологу шкіру – це допоможе затримати вологу та не допустить небажаної сухості.

попередня статтяСтиліст Вікторії Бекхем поділився секретом, як за допомогою усього одного засобу, підтримувати красу волосся
наступна статтяЕксперти розповіли, як бігати правильно
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я