2 хурми на день і здоров’я покращиться в 6 напрямках

Найкорисніші — сезонні овочі та фрукти. Як добре, що настав сезон хурми. Адже, з’їдаючи по дві хурми на день, ви покращуєте своє здоров’я відразу в 6 напрямках.

Немає нестачі вітамінів та мікроелементів в організмі

Насичуємо себе, насамперед, вітамінами С, Р, бета-каротином, йодом, калієм та магнієм.

Делікатна стимуляція процесів травлення

Стимулюємо травлення за рахунок харчових волокон, які у хурмі у великих кількостях. Крім того, харчові волокна уповільнюють всмоктування цукрів та знижують рівень холестерину.

Довге насичення

У 100 г хурми міститься приблизно 70 ккал. З’ївши штучку-другу, ви довго відчуватимете себе ситим. Тому це прекрасний варіант корисного перекусу.

Відмінний тонус стінок судин

Завдяки вітамінам С та Р, підвищується еластичність судин та профілактика варикозу

Бадьорість тіла та духу

У хурмі багато магнію та вітамінів В, необхідних для синтезу «гормону радості» серотоніну в організмі. Плюс помаранчевий колір дає сильний терапевтичний ефект

Перемога у боротьбі з анемією

У хурмі багато заліза, а сусідство з вітаміном С покращує засвоюваність цього, скажімо прямо, примхливого мікроелемента в організмі.

ВАЖЛИВО: Хурма протипоказана людям, які страждають на діабет і тим, хто до нього схильний. Незважаючи на низький гіпоглікемічний індекс, вона здатна різко підвищити рівень глюкози у крові.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин