Що варто взяти з собою на роботу або купити по дорозі, щоб корисно та смачно перекусити

Часто вважається, що перекушування – це щось шкідливе та від перекусів можна набрати вагу. Насправді іноді навіть рекомендується перекушувати між основними прийомами їжі. Але навіщо це робити і що це дає? Перекушування необхідне людині, щоб знижувати почуття голоду і контролювати його перед основними прийомами їжі, іншими словами вони потрібно, щоб у вас не було дуже сильного голоду, адже чим він сильніший, тим вищий ризик переїдання. І перекушування не повинне бути дуже калорійним – приблизно 100-150 ккал. Але, які варіанти ви можете взяти з собою на роботу або купити по дорозі, щоб корисно та смачно перекусити, допомогти здоров’ю та фігурі? Давайте розбиратись.

“Не їжте нічого з того, що ваш прадід не визнав би їжею. У супермаркеті дуже багато продуктів, схожих на продукти харчування, які ваші предки не могли б розпізнати як їжу. Тримайтеся подалі від них”. Майкл Поллан

Які корисні перекушування для себе ви можете вибрати і чим вони можуть бути корисні:

Перекушування перед основним прийомом їжі допомагають людині знизити рівень голоду і не переїдати, а також вони допомагають насичувати організм корисними макро та мікроелементами, вітамінами, корисними жирними кислотами, клітковиною. Остання, до речі, необхідна нам для роботи травлення, для хорошої перистальтики, а також для серцево-судинної системи. Але, які ж корисні варіанти перекушування вибрати?

  • Горіхи: мигдаль, волоський горіх, кешью, фісташки, або арахіс. Горіхи багаті на жирні кислоти, калій, магній, які необхідні для краси шкіри, для роботи кишечника, а також для здоров’я серцево-судинної системи. При нестачі калію або магнію можуть спостерігатися судоми в ногах. А також горіхи відмінно знижують апетит, і для цього їх багато не потрібно буквально невелику жменю.
  • Цукати чи сухофрукти. Сухофрукти не тільки знижують апетит і допомагають знизити потяг до солодкого, але ще багаті на клітковину. Клітина допомагає прискорювати роботу кишечника, перистальтику, знижуючи рівень здуття та застійних явищ.
  • Яблука або груші. Тут треба дивитися за своїм організмом: у деяких яблука підвищують апетит, у деяких навпаки приглушують. І, якщо ви належите до категорії тих, у кого яблука викликають апетит, то вибирайте для перекусу груші. І яблука, і груші у складі мають грубу клітковину, яка знижує рівень голоду, контролює його, а також прискорює роботу травного тракту. А ми знаємо, якщо травлення працює добре, це очищає обличчя, покращує зовнішній вигляд обличчя.
  • Не забувайте брати з собою пляшечку чистої води – так, це не зовсім перекушування, але якщо ви п’єте воду в нормальних для себе обсягах, то це істотно знижує апетит і почуття голоду. Ви перестанете систематично переїдати.
  • Ряжанка, кефір: кисломолочні продукти допомагають знижувати рівень апетиту, покращують роботу травлення та просто не перевантажують шлунок, кишечник.
  • Хумус – це відмінний варіант перекушування, який нормалізує роботу травлення, покращує роботу ШКТ, серцево-судинної системи, а також дозволяє знижувати рівень цукру в крові.
  • Бутерброди з цільнозернового хліба та червоної риби, наприклад, сьомги. Червона риба корисна своїми жирними кислотами, вона покращує роботу травлення, серцево-судинної системи, знижує апетит та допомагає не переїдати. Багато такої риби не з’їси, та й не будеш її їсти щодня, тому все-таки такий варіант відносять до перекушування або сніданку.
  • Простий салат із авокадо: 1 авокадо, пара чайних ложок оливкової олії, трохи солі перцю, пара помідорів, італійські трави або базилік на смак. Авокадо багатий жирними кислотами, маслами, які необхідні для травлення, серця та м’язів, а також шкіри, волосся та нігтів.
  • А також не забуваємо про звичайну вівсянку, але вівсянку не швидкого приготування, а яку потрібно варити. Зваріть її з вечора, а вранці візьміть із собою як перекушування. За бажанням у кашу можна додати банан, корицю, трохи меду, сухофрукти чи горіхи.

Пам’ятайте, що багато продуктів, які перераховані вище (ті ж горіхи, хумус, сухофрукти, авокадо та ін) мають високу калорійність, саме тому вони повинні бути в невеликому обсязі, а не йти основним прийомом їжі.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я