Що язик може розповісти про твоє здоров’я

0
Що язик може розповісти про твоє здоров'я
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У Китаї вважають, що язик — один із найкращих індикаторів, яким можна судити про загальний стан організму. «Язик – це мікрокосмос всього тіла. У традиційній китайській медицині його дослідження є важливою частиною будь-якої консультації, оскільки воно допомагає точно визначити будь-які дисбаланси та складнощі із травленням», — каже лікар Емілія Хертінг. Ось що, пояснює Емілія, треба звертати увагу.

Форма язика

«Якщо язик пухкий, з білими слідами від зубів, це говорить про нестачу поживних речовин та вологи в організмі. Це також може бути ознакою застою крові та скупчення токсинів. Дуже тонкий язик може вказувати на зневоднення або хронічне захворювання, що призвело до сильного виснаження», — каже Хертінг.

Наліт на язиці

«Тонкий наліт на язиці — це нормально, але дуже тонкий наліт або його відсутність означає брак рідини в організмі або свідчить про його виснаження. Жовтий наліт – симптом інфекції; товстий білий – порушення кровообігу, і, можливо, дріжджової інфекції; товстий безбарвний – поганого здоров’я кишечника», – пояснює Емілія.

Колір язика

«Червоний колір язика говорить про високу температуру, фіолетовий є ознакою проблем із кровообігом або симптомом запалення, блідий пов’язаний із нестачею енергії — дуже часто так виглядає язик у людей, які страждають від анемії або мають слабку імунну систему», — каже Хертінг.

Як покращити стан язика?

За словами Емілії, благотворно на стані язика позначаються дві процедури.

  • Згідно з постулатами китайської традиційної медицини, полоскання рота кокосовою, оливковою або кунжутною олією протягом п’яти хвилин витягує з язика токсини, покращує здоров’я ясен, вбиває шкідливі бактерії і тим самим допомагає боротися з неприємним запахом із рота.
  • Друга корисна процедура — ранкове чищення скребком із пластику, міді чи нержавіючої сталі: висунь язик та акуратно видали з нього наліт, періодично промиваючи інструмент водою. Це допоможе позбутися мікробів і мертвих клітин, які накопичуються за ніч, поки ти спиш.
попередня статтяПиріг з лаваша з картоплею та сиром: для тих, хто не «дружить» із тістом
наступна статтяЩо додати в тісто для пишності: секрети від професійного пекаря
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я