Як приготувати домашню халву

0
Як приготувати домашню халву
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Арабське прислів’я каже: «Скільки не говори слово «халва», в роті солодше не буде». Приготувати цей смаколик можна і вдома: із соняшникового насіння, волоських горіхів, арахісу і навіть із манки. Рецептом з останнього поділимося з вами.

Подробиці

Інгредієнти:
Манна крупа – 250 г
Цукор – 250 г
Масло – 120 г
Молоко – 0,5 л
Ванільний цукор – 1 пакетик
Горіхи – 50 г

У каструлі розтопити масло, всипати манку і обсмажувати її до золотистого кольору протягом 5-7 хв, постійно помішуючи. Додати мелені горіхи і на малому вогні продовжувати обсмажувати, доки суміш не стане рожево-коричневою.

В окремій каструлі розігріти молоко, додати цукор, ваніль і довести до кипіння, щоб розчинився цукор. Гаряче молоко тонкою цівкою влити в манку з горіхами і перемішати.

Варити 2-3 хвилини, доки суміш із манки й горіхів не вбере в себе все молоко й не стане розсипчастою. Остудити халву до кімнатної температури. За бажанням можна додати родзинки і горіхи. Подавати з морозивом або зі збитими вершками!

попередня статтяПоради, щоб окуляри не запотівали в мороз
наступна статтяСекрети смачних та соковитих котлет
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я