5 продуктів, багатих магнієм, які повинні бути в раціоні у кожного, хто піклується про здоров’я та фігуру

Чи траплялося таке, що ви раптово відчували напад плаксивості, чи ваш емоційний настрій на постійній основі перебуває на межі зриву. А може, ви без кінця стресуєте і списуєте все на оточення чи зовнішні чинники? Звісно, ​​це може бути причиною. Однак найчастіше справа в іншому – банальна нестача магнію.

Наше тіло його не виробляє, єдиний спосіб одержання цього елемента – їжа чи полівітамінні добавки до їжі.

Середньостатистичному чоловікові необхідно – 400-420 мг магнію на добу, жінці – 310-350 мг. Звідки взяти стільки? Список доступних кожному продуктів-джерел магнію знайдете в цій статті.

Банани

Взагалі це один із найбільш насичених мікроелементами фруктів. Він славиться високим вмістом калію, проте магнію у бананах також багато. Трохи більше 30 мг на середній плід.

І до речі, вибирати краще не достиглі банани, адже саме вони краще насичують та прискорюють метаболізм, а отже – приносять ще більше користі.

Жирні сорти риби

Зверніть увагу особливо на досить бюджетний оселедець, матіас, скумбрію та лосося. Майже в кожному з цих сортів міститься приблизно 30 мг/100 гр. Крім цього, у такій рибі ви знайдете багато білка, широкий ряд вітамінів та мінералів, а також корисні жирні кислоти.

Кукурудза

До цього овочу різне ставлення серед тих, хто худне. Поки одні виключають його з раціону через вуглеводи, інші їдять кукурудзу кілька разів на тиждень заради клітковини, вітамінів С і В, білка, і звичайно ж, магнію (зміст якого не перевищує 33 мг).

Не варто сильно обмежувати себе та відмовлятися від кукурудзи, навіть якщо ви на дієті. На тиждень цілком можна дозволити собі парочку качанів.

Тофу

Окрім наявності магнію в кількості 53 мг/100гр, цей продукт є ще й чудовим замінником м’яса, оскільки містить багато білка. Тому соєвий сир чудово підійде як джерело багатьох мікро та макроелементів для всіх, хто з якихось причин відмовився від тваринної їжі.

Мигдаль

І нарешті, найбагатше зі всього списку джерело, що містить цілих 80 мг речовини в 100 грамах продукту, корисне для серця і допомагає зберегти нашу молодість якомога довше.

Тільки не варто забувати, що в горішках багато калорій, тому обмежуйтесь жменею, не намагайтеся добрати магній одним мигдалем, щоб не перевищити денну калорійність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин