Як правильно поливати орхідею для рясного цвітіння

0
Орхідеї та полив
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Орхідеї дуже гарні. Як усі красуні, вони дуже капризні. Доведено практичними спостереженнями, що вони легше переживуть засуху, ніж надмірну вологу. У випадку великої кількості води у горщику, зростає ризик загнивання кореневої системи. Це призводить до сумних наслідків.

Як організувати правильний полив

Існує багато методів поливу орхідей. Хтось підставляє їх під кран, інші повністю купають, влаштовуючи банні процедури. Якщо настав час поливу, поставте горщик у воду на 20-30 хвилин. Коріння саме вбере потрібну йому кількість вологи.

Якщо ви вирощуєте орхідеї наземним способом, поливайте з лійки. Але у піддоні з кашпо не має утворюватись застій із води. Якщо там є рідина, треба зливати.

Орхідеї люблять теплий душ. Вода для нього має бути від 34 до 38 градусів. Якщо ви підставите під душ вашу руку і їй буде гаряче, температуру треба зменшити для поливу орхідей.

Якщо в процесі поливу в листі у пазуха лишається вода, її треба витерти серветкою. Ігнорування цієї рекомендації може призвести до загнивання.

В літній період у спекотні дні рослину дозволяється обприскувати. Найкраще це робити у першій половині дня. В загальному обприскування актуальне при температурі повітря вище +20 градусів. В іншому випадку можна спровокувати загнивання.

Особливий режим поливу організовують у період цвітіння орхідей. Впливає і сезон появи бутонів. Якщо цвітіння припадає на літо, полив виконують кожні три дні. У зимовий період — 1-2 рази на тиждень.

попередня статтяПодайте на обід грибний суп із сиром — оплески вам забезпечені
наступна статтяВаші діти будуть у захваті від вафель із сиром та кокосом
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я