Три способи, як сушити лісові гриби

0
Три способи, як сушити лісові риби
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо не приходилося або думаєте, що це важко, то зовсім ні! Спробуйте — і самі переконаєтеся в цьому.

Подробиці

Для сушіння можна брати майже всі сорти грибів, але особливо смачними виходять білі, лисички, маслюки, опеньки. Якщо гриби невеликі, їх сушать цілими, а коли великі, ріжуть на пластини. Сушити можна на вулиці, якщо погода дозволяє. Можна в духовці або електросушарці.

Якщо ви обрали спосіб сушіння – на вулиці, то нанизайте гриби на міцну нитку і повішайте на протяг, але не під пряме сонячне проміння. У такому випадку на сушіння піде 5-7 днів.

Коли на вулиці волого, то на поміч прийде звичайна духовка. Порізані гриби викладіть на деко і ввімкніть духовку на 80-90 градусів в режимі конвекції або просто періодично відчиняйте дверцята і міняйте місцями дека. Це займе 5-6 годин.

Легший спосіб – сушити в сушарці при температурі 50 градусів. Гриби будуть готові через 10-12 годин(в залежності від їх розміру).

Зберігати сушені гриби можна в скляних банках, паперових пакетах, у в’язках на горищі чи балконі.

попередня статтяЧому залишають опале листя на грядках полуниці
наступна статтяЯк приготувати грибну солянку відразу до столу або на зиму
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я