Яке листя покласти у банку з огірками, щоб вони були хрумкі та міцні

0
Огірки у банках
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Консервація — це кулінарне мистецтво та гра смаками. Щороку господині закривають тисячі банок із огірками. Чи будуть воні вдалі, можна дізнатись згодом від домашніх дегустаторів. Для безпрограшного варіанту покладіть в банку перевірений перелік ароматично-смакових інгредієнтів, тоді точно все буде, як книжка пише.

Для чого огіркам кріп

Це є базовий компонент для огірків. Кріп не лише додає аромат, але і допомагає овочам ставати хрумкими. Використовують гілочки, парасольки та насіння кропу. Вони можуть бути як свіжі, так і сухі.

Часник-захисник

Часник використовують для огірків з метою «витягнути» з нього смак. Завдяки фітонцидним властивостям, він бореться з мікробами та є природним консервантом. Часник захищає огірки від плісняви. Деякі гурмани кладуть в огірки більше, ніж треба, зубчиків часнику. Вони вважають їх делікатесом, який смакує не менше, ніж самі огірки.

Листя смородини, вишні, дуба

Листя відповідних дерев використовується з метою ароматизувати розсіл або маринад в залежності від рецепту. Але на цьому корисні властивості не завершуються. Листя смородини вважається антисептиком та сприяє збереженню хрумкості огірків у консервації. Листя вишні та дуба мають дубильні властивості. Саме дубові сприяють наданню консервованим огіркам бочкового присмаку.

Хрін — золотий стандарт

Хрін є обов’язковим елементом солінь та консервації. Він має виразний смак та аромат, а головне — не дає огіркам стати м’якими. Це є сильнодіючий природній антисептик, який бореться з мікроорганізмами та бактеріями у розсолі.

Базилік та квіти — інтелігентна добавка

Саме цей різновид зелені наші господині рідко кладуть у консервацію. Можливо, він менш популярний порівняно із кропом та петрушкою. Але не відмовляйтесь провести цікавий кулінарний експеримент. Він має насичений смак та аромат, тому феєрія відчуттів вашим рецепторам гарантована. Разом із базиліком гурмани додають ще квітки чорнобривців.

Цей перелік не є вичерпним. До речі, експерименти з огірками не завершуються квітами. Оригінальні рецепти огірків можуть містити ягоди червоної смородини, аґрус, аличу.

попередня стаття5 квітів, які вміють передбачати дощ
наступна статтяЯк приготувати ніжний паштет із печінки та яблук
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я