Як приготувати смачне шведське варення з шипшини

0
Шведське варення з шипшини здивує незвичайним смаком
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шипшина – смачна ягода, багата на вітаміни і корисна для здоров’я людини. Досвідчені господині вміють варити із шипшини незвичайне варення. Воно схоже на фруктове пюре чи джем, має ніжну консистенцію та легкий аромат. Варення із шипшини виходить смачним, і встояти перед таким частуванням неможливо.

Подробиці

Рецепт варення з шипшини по-шведськи

Приготувати смачне і корисне варення з шипшини не складе труднощів. Плоди шипшини доступні практично всю осінь, починаючи з серпня.

Плоди шипшини (1 кг) розділяємо та очищаємо серцевину. Підготовлені плоди перекладаємо в каструлю і додаємо цукор (250-300 г), цукати або шматочки апельсина з цедрою (200 г), нарізаємо палички ванілі (1-2 стручки), кладемо в каструлю разом з 1 ч. л. кардамону.

До суміші додаємо 50 г води та починаємо варити. На повільному вогні доводимо шипшину до кипіння, безперервно помішуючи, варимо 15 хвилин і відставляємо убік на всю ніч.

Потім видаляємо палички ванілі та шкарлупки кардамону і знову відправляємо на вогонь до кипіння, потім перебиваем блендером.

Готове варення розкладаємо в банки та закриваємо кришками.

попередня статтяВиноградний сік у домашніх умовах: як приготувати та законсервувати вітамінний напій
наступна статтяЯким рослинам підходить попіл, як добриво
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я