Чи потрібні дріжджі в тісті для піци

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Таке от коротке кулінарне питання може здатись простим. Насправді, не всі знають про необхідність додавання дріжджів до тіста. За часів наших бабусь піци не готували. Були пироги, пиріжки, булки. А от пізніше наші мами почали пробувати випікати її. Правда, виглядала та смакувала вона зовсім інакше, ніж зараз. Та страва швидше нагадувала солений пиріг з начинкою із сосисок, кукурудзи, помідорів, а зверху була заливка з майонезу, яєць, часнику та сиру. Все ж таки піца має бути тонкою.

Як приготувати тісто

  • борошно — 2 ст.;
  • сухі дріжджі — 5 г;
  • сіль — ⅓ ч.л.
  • цукор — 2 ч.л.;
  • вода — 170 мл;
  • оливкова олія — 2 ст.л.

Пропорції інгредієнтів розраховані на піцу діаметром 34 см. На самому початку треба просіяти муку. Робота з будь-яким тістом починається саме з цього. Це потрібно для збагачення борошна киснем, щоб воно стало легким. Далі до нього кладуть дріжджі, сіль та цукор. Все ретельно перемішують.

У ємності змішують теплу воду, оливкову олію та виливають у муку. Зробіть в ній ямку та обережно вливайте рідкі компоненти, замішуючи тісто. Воно має вийти м’яким та липким. Щоб воно менше липло до рук, малими порціями треба додавати борошно. В результаті має вийти м’яке, еластичне тісто, яке добре тягнеться.

Відразу розтягувати та випікати піцу не поспішайте. Тісто має відлежатись у теплому місці протягом 30-40 хвилин. Після цього викладайте улюблені начинки, сир та відправляйте у духовку. Смачного!

попередня статтяПобороти безсоння без таблеток допоможе часник
наступна статтяФормула пишного омлету — кулінарний успіх
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я