Гарячий чи холодний спосіб: як краще закривати варення

0
Банка з варенням
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Варення в домі – це завжди свято та солодка радість. Смакує із млинцями, чаєм, пирогами та булочками, з десертами та морозивом. Без варення зовсім не солодко живеться дорослим і малим. Тому господині кожен сезон стараються зварити його з різних фруктів та ягід. Одна справа – приготувати, а інша – забезпечити довготривалість зберігання. Як краще закривати банки, читайте далі у статті.

Гарячий чи холодний спосіб

Це філософсько-кулінарне питання, як краще розливати готове варення по банках. Одні кажуть, що тільки гарячим, а інші наполягають на його попередньому охолодженні.

Почнемо з того, що варення має бути зварене з дотриманням технологічного процесу. Мова йде про вибір якісної сировини, правильне приготування з відповідними пропорціями компонентів.

Якщо варення розливати гарячим, може статись розшарування. Ягоди піднімаються догори, а сироп лишається внизу. Однорідної маси немає. Є ще один момент. Гаряча маса парує. Коли ви її закриєте кришкою, на ній утворяться водяні краплі. Вони можуть стати причиною виникнення цвілі. Гарячий спосіб підходить тільки для варення, яке готують швидким способом, так звану «п’ятихвилинку».

Для довготривалого зберігання варення можна розкладати охолодженим. Проте тара має бути відповідно підготована, тобто вимита та простерилізована. В ній немає бути жодної краплі води. Закривати можна як металевими, так і пластиковими кришками.

Отже, коли ви шукаєте відповідь на питання щодо гарячого чи холодного способу, спочатку виберіть тип приготування. Буде швидке варення чи для довготривалого зберігання. Відповідь стане очевидною.

попередня статтяЗамініть лише один звичний інгредієнт, щоб голубці стали ще смачнішими
наступна статтяЯк допомогти помідорам швидко достигнути у квартирі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я