Що внести в грядку з озимим часником, щоб він виріс великим і смачним: поради агронома

0
Що внести в грядку під час озимого часнику, щоб він виріс великим і смачним: поради агронома
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб отримати якісний урожай часнику, виростити великі голівки, потрібно правильно підготувати ґрунт для посадки овочів. Досвідчені городники роблять це наперед: для озимих сортів основні роботи проводять у вересні.

Як правильно внести добрива для часнику

Використовують комбіновані мінеральні склади, які містять у рівних пропорціях 3 основні макроелементи: азот, фосфор, калій.

Добрива вносять під перекопування. Так поживні речовини наповнюватимуть зубчики часнику навесні і влітку, тому овоч наростить масивні головки.

Головна помилка дачників

Досвідчені агрономи вказали, що багато дачників рік у рік припускаються однієї й тієї ж помилки при посадці озимого часнику.

Грунт для овочів готують не пізніше 2 тижнів до посадки. Не можна садити часник відразу після перекопування. Це погано для рослин, тому що ґрунт пізніше починає осідати і коріння надривається, що погіршує якість майбутнього врожаю.

Агрономи рекомендують не зволікати з посадкою часнику. Пояснюють це тим, що у зубчиків при пізній посадці залишається мало часу на вкорінення. Навесні вони витрачатимуть більше сил на вкорінення і в результаті врожай буде слабшим, ніж міг би бути.

попередня статтяКулінарна хитрість при варінні моркви, щоб прискорити процес готування: про це багато хто не знає
наступна статтяЧим обкласти кущі смородини, щоб вона «засипала» ягодами
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я