...
ГоловнаКулінаріяЯк заготувати на зиму смачний сироп із чорноплідної горобини

Як заготувати на зиму смачний сироп із чорноплідної горобини

Підпишіться на нас:

Сироп, приготований з чорноплідної горобини, може стати в нагоді холодними осінніми та зимовими вечорами. Не варто нехтувати порадами старших людей, а прислухатись та приготувати корисні заготовки на зиму. Саме час зайнятись чорноплідною горобиною.

Подробиці

Крім того, що сироп з горобини корисний при застуді, він також нормалізує кров’яний тиск, знижує рівень холестерину, а також допомагає організму при захворюваннях судин і нервової системи.

Перед вживанням частину насиченого концентрату необхідно розвести у трьох частинах води. Важливо: не пробуйте напій, якщо страждаєте на алергію.

Що знадобиться на 3 літри води:

  • 1,5 кг чорноплідної горобини;
  • 360 вишневих листочків;
  • 3-5 столових ложок лимонної кислоти;
  • 4 кг цукру.

Для початку необхідно відокремити ягоди від гілочок, вимити і висушити їх, розклавши на паперових рушниках. Те саме варто зробити і з вишневим листям.

У широку каструлю, що підходить для приготування сиропу, необхідно засипати ягоди, зверху викласти листя вишні і залити водою таким чином, щоб рідина повністю покрила вміст каструлі.

Варіть майбутній сироп протягом 30 хвилин, після чого процідіть його, додайте цукор, лимонну кислоту і знову відправте на вогонь ще на півгодини.

Готовий сироп слід перелити в заздалегідь простерилізовані банки та закатати. Для зберігання підходить прохолодне місце.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...