8 способів, як довше зберегти ялинку “свіжою”

0
8 способів, як довше зберегти ялинку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Неочевидні лайфхаки, які допоможуть продовжити життя ялинці, сосні або іншому дереву, яке буде прикрашати вашу оселю в Новий рік.

Незважаючи на те, що багато людей ставлять на свято штучну ялинку, живі пухнасті красуні, як і раніше, не втрачають популярності. Проте вже через декілька днів голки починають обсипатися, а дерево втрачає свій первозданний вигляд. Про те, як зберегти ялинку свіжою, читай у нашій добірці. Деякі поради справді можуть здивувати.

1. Купуй ялинку у місцевого продавця, а не у великій мережі

Таким чином ви зробите свій невеликий внесок у підтримку малого бізнесу. Купуючи ялинку у місцевого продавця неподалік будинку, можна розраховувати на більш індивідуальний підхід. До речі, ще один плюс — сосни, які продаються місцевими продавцями, як правило, збирають після тих, які постачають у великі мережі магазинів. Це означає, що вони свіжіші.

2. Обережність при транспортуванні

Вибрати хороше дерево – це лише пів справи, а доставити його додому – складніше завдання. Якщо будете їхати на авто, потрібно буде примотати дерево до даху. Однак робити це потрібно дуже акуратно. Повернувшись додому, не варто одразу заносити ялинку у тепло. Потрібно, щоб вона пару годин простояла на холоді – можливо, на балконі, і набула свого природного вигляду після транспортування, розпрямивши гілки.

3. Не забудьте обрізати стовбур

Коли ти приносиш додому свіжі квіти, щоб вони довше простояли, рекомендується обрізати стебло. Те саме варто зробити і з ялинкою. Відпиляйте кілька дюймів біля основи. Свіжий зріз відкриє пори в деревині, допомагаючи їй всмоктувати воду тим самим запобігаючи опаданню голок.

4. Використовуйте спеціальний спрей

Мало хто знає, але щоб дерево зберігало свіжість, можна обробити гілки спеціальним спреєм. Також він відомий як антидесикант. Він є у продажу у багатьох побутових та садових магазинах. Спрей дозволяє створити на голках ялинки тонку прозору воскову плівку, що перешкоджає виходу вологи.

При цьому потрібно купувати засіб, розрахований на кімнатні рослини, а не промислове використання. Варто обробити гілки ялинки відразу перед тим, як вішати на неї гірлянди та іграшки.

5. Підливайте воду у піддон

Потрібно ставити ялинку у підставку з водою. Важливо постійно стежити за рівнем води усередині. Якщо він впаде нижче основи стовбура, дерево не зможе пити, його пори заб’ються соком.

Якщо вода стане неприємно пахнути, її потрібно замінити. Злийте воду за допомогою сифона, наприклад, який використовується для очищення акваріума.

6. Вибирайте прохолодне місце

Не ставте ялинку біля батареї, вода в підставці випаровуватиметься швидше, і дерево буде сохнути з неймовірною швидкістю.

7. Додайте таблетку аспірину

Щоб продовжити життя твоєї ялинки можна додати аспірин у підставку з водою. Якщо хочете побалувати своє дерево, можна використовувати водорозчинне підживлення для кімнатних рослин.

8. Використовуйте світлодіодні гірлянди

Фахівці рекомендують використовувати світлодіодні гірлянди. Вони не тільки більш енергоефективніші, але й виділяють менше тепла. Це означає, що вони не будуть висушувати ваше дерево так сильно, як традиційні лампи розжарювання.

попередня статтяВ чому суть “у-вей-філософії”, яка вчить “правильному байдикуванню”
наступна стаття“З 65 до 52 кг”: Сальма Хайєк поділилася “ефективним рецептом схуднення”
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я