Біологи розкрили несподівану користь алергії у захисті від коронавірусу

0
Біологи розкрили несподівану користь алергії у захисті від коронавірусу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Люди, які мають алергію, включаючи сінну лихоманку, астму та екзему, мають до 40 відсотків менший ризик зараження коронавірусом, результати дослідження опубліковані в журналі Thorax.

Подробиці

Біологи з Лондонського університету королеви Марії вивчили дані 16 тисяч дорослих британців з травня 2020 до лютого 2021 року. Добровольців попросили розкрити інформацію про їхній спосіб життя — харчування, відпочинок, роботу, фізичні дані, такі як вага, зростання, різні хвороби. Протягом дослідження COVID-19 було виявлено у трьох відсотків людей – 446 осіб.

Детальний аналіз даних дозволив виявити механізм захисту: пацієнти з атопічними захворюваннями, такими як екзема та дерматит, спричинені алергенами, а також із сінною лихоманкою або ринітом мали на 23 % нижче ризик захворіти на коронавірус.

Крім того, хворі на астму на 38 % рідше заражаються коронавірусом, навіть при використанні стероїдних інгаляторів.

Вчені уточнили, що люди азіатського походження або ті, що живуть у великих сім’ях, мають більш високі шанси заразитися COVID-19.

Дослідження проводилося до появи варіантів “дельта” чи “омікрон”. Тому невідомо, чи захищають алергічні реакції від нових штамів. Співавтор дослідження, професор Адріан Мартіно (Adrian Martino) висловив сподівання, що дослідження буде корисним у профілактиці коронавірусу.

попередня статтяІлон Маск змінив зачіску і став “мемом”
наступна статтяНазвані продукти, що уповільнюють старіння
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я