Секрети, які допоможуть впоратися з проблемою липкого тіста

Під час роботи з будь-яким видом тіста потрібно бути готовими до того, що воно може почати липнути до рук. Так відбувається через особливості борошна, у складі якого є клейковина. Однак, деякі кулінарні хитрощі допоможуть це виправити.

Що роблять при роботі з тістом досвідчені господині

Дріжджове тісто

Правильно приготовлене дріжджове тісто до рук не повинно липнути. Найчастіше так відбувається тому, що в рецепті допущена помилка.

Тому варто правильно зробити опару і дати їй постояти щонайменше 120 хвилин. За такого підходу тісто липнути до рук не повинно.

Рослинна олія

При роботі з різними видами тіста можна використовувати будь-яку рослинну рафіновану олію. Зокрема нею обробляють руки, обробну дошку та навіть качалку.

Важливий момент полягає в тому, що олія не повинна мати насиченого запаху і відтінків смаку, інакше можна зіпсувати випічку.

Хитрість для пісочного тіста

З цим різновидом випічки теж можуть виникнути проблеми. Але їх легко вирішити. Досить просто до складу компонентів додати більше вершкового масла.

Завдяки тому, що цей продукт підвищує відсоток жирності, тісто більше не буде липнути до рук.

Кавун Наталія
Кавун Наталія
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин