Господині не додають до помідорів ні сіль, ні спеції, ні кислоту: зате взимку овочі, як свіжі

0
Господині не додають до помідорів ні сіль, ні спеції, ні кислоту: зате взимку овочі, як свіжі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Господині заготовляють щонайменше 20 банок таких помідорів, але до весни вони всі «розходяться». Рецепт простий, проте є кілька нюансів, які слід враховувати у процесі приготування.

Вибір помідорів

Томати беруть щільні та м’ясисті. Відсівають переспілі, м’які та надто соковиті. Перед приготуванням плоди ретельно миють і витирають насухо.

Покрокове приготування

  1. На помідорах вирізають ділянку, де був хвостик. Потім плоди розрізають на дві частини.
  2. Банки та кришки стерилізують в обов’язковому порядку. У стерилізовані ємності викладають помідори та заливають кип’яченою водою. Важливий момент: рідина повинна бути охолола, кімнатної температури, ніякого окропу.
  3. У банки кладуть лише помідори – без солі, спецій та оцту. Ємності накривають кришками та ставлять у каструлю для повторної стерилізації. На дно посуду кладуть рушник. Банки заливають теплою, але не гарячою водою, інакше ємність може луснути. Об’єм рідини – до верху банок.
  4. Каструлю з банками ставлять на вогонь і після закипання тримають ще 15-17 хвилин. Але якщо обсяг ємностей становить 0,5 літра, то час скорочують до 10-12 хв. Важливий момент: помідори важливо не переварити, адже цей рецепт має на меті зберегти томати максимально свіжими до зими.
  5. Після стерилізації банки щільно закручують кришками, перевертають, щоб переконатися в герметичності.

Ще один важливий нюанс: банки не укутують. Після охолодження ставлять у прохолодне місце для зберігання. В ідеалі – льох. Вони можуть зберігатися і в кухонній шафі, але найкращий результат досягається все ж таки в льоху.

попередня статтяЯк приготувати картоплю: “нарешті щось нове”
наступна статтяЩо робити, якщо полиняли речі: деякі хитрощі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я