Як кип’ячена вода впливає на організм

0
Як кип'ячена вода впливає на організм
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кип’ячену воду часто називають “мертвою” і не просто так.

Коли вода досягає високих температур, з неї випаровується кисень. А це неприпустима розкіш. Адже він такий важливий для організму. Молекули кисню, що знаходяться у воді, захоплюють вітаміни, корисні мінеральні речовини і через кровотік доставляють їх до всіх тканин. Отже, після кип’ятіння ця функція втрачає своє значення.

До речі, саме тому біодобавки рекомендується запивати тільки сирою водою.
Ще слід враховувати, що сполуки з хлором під час кип’ятіння перетворюються на канцерогени. Різні важкі метали, залишки нафтопродуктів мають властивість накопичуватися і з часом завдають шкоди організму.

Основна мета кип’ятіння – це знезараження. З стін брудного водопроводу в рідке середовище потрапляє велика кількість різних мікроорганізмів. Далеко не всіх здатний нейтралізувати хлор, що додається. Тобто кип’ятіння допомагає досягати інфекційної безпеки.

Крім цього будуть знижуватися показники жорсткості води та вміст хлору.
Також є думка, що якщо кип’ятити воду не більше одного разу, то вона здатна запобігати запорам, допомагає в очищенні організму від токсинів та шлаків. Тобто вона може бути корисною.

Виходить, що однозначної відповіді немає. Головне дотримуватись певних правил при кип’ятінні, а також використовувати сиру профільтровану воду для повсякденного вживання.

Багато любителів здорового способу життя намагаються знімати чайник відразу після початку стійкого кипіння, і якомога частіше видаляють накип з чайника. Все це дозволяє знищити мікроби і не робить воду “мертвою”, а також вони п’ють звичайну сиру воду, в якості якої впевнені.

попередня статтяЯк приготувати макарони з соусом песто з кабачка: смачний та простий рецепт
наступна статтяКабачок замість рису: приготуйте найсмачніші ліниві голубці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я