Як приготувати смачне варення з ожини: “фірмовий” рецепт

0
Як приготувати варення з ожини:
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Влітку є можливість посмакувати різними фруктами та ягодами вдосталь. Проте дуже хочеться відчути літній смак та аромат улюблених смаколиків природи взимку та навесні.

Саме тому варто частину ягід морозити, а іншу перетворювати на закрутки. Якщо полуниця, малина, смородина — частий гість у коморі господинь, то варення з ожини зустрічається рідше. Радимо спробувати фірмовий рецепт і забезпечити себе ожиновою насолодою взимку.

Подробиці

У варення з ожини насичений смак із приємною кислинкою. Воно стане основою для багатьох смачних десертів.

Для приготування візьміть:
ожину — 1 кг
цукор — 0,5 кг
воду — 100 мл
лимонний сік — 100 мл

Як готувати варення з ожини:

Потрібно помити ожину під холодною водою і скласти у каструлю. Залити водою та варити на середньому вогні до м’якості, регулярно помішуючи.

Зняти з вогню та подрібнити ягоди за допомогою блендера. Повернути ожинове пюре в каструлю, додати цукор та сік одного лимона. Перемішати і варити ще 45 хвилин на маленькому вогні до загусання.

Перевірити консистенцію варення, капнувши трішки на тарілку під нахилом: якщо варення не зісковзує швидко, значить воно готове.

Добре простерилізувати банки та наповнити їх варенням. Закрити кришками та помістити банки в каструлю з водою. Варити ще близько 20 хвилин. Перевернути банки вгору дном і дати охолонути при кімнатній температурі.

Ожинове варення можна зберігати протягом кількох місяців. Банки повинні знаходитися в прохолодному та сухому місці, далеко від джерел світла та тепла.

Проте після відкриття банки варення зберігатиметься у холодильнику 4–5 днів, тому краще фасувати у маленькі банки, щоб встигати з’їсти й нічого не викидати потім.

попередня статтяДля чого потрібна решітка в духовці: 8 із 10 людей не знають це
наступна статтяЯк правильно обрізати кущі смороди у серпні після збору врожаю
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я