Як приготувати варення з персиків у сиропі

0
Як приготувати варення з персиків у сиропі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Персик не тільки смачний, соковитий, солодкий фрукт — він ще й дуже корисний. Персики рекомендують людям схильним до печії та дітям для посилення апетиту. Саме дерево персика дуже примхливе, не кожен ґрунт підходить йому. Якщо у вас добрий урожай персика, обов’язково заготуйте його на зиму. З персиків можна приготувати компот, персики в сиропі, варення, сік чи сушіння.

Подробиці

Для приготування нам треба:
персики — 1 кг
цукор — 1 кг
1 склянка води
1 ч. л. лимонної кислоти
1 ч. л. ваніліну або меленої кориці

Як варити варення з персика:
Для даного рецепту найкраще підійдуть стиглі плоди. Персики опускаємо на кілька секунд у окріп, потім у холодну воду. Знімаємо шкірку, нарізаємо персики часточками. Окремо закип’ятити воду, додати цукор і зварити цукровий сироп. Залити сиропом персики і дати постояти щонайменше 4-5 годин.

Через 4-5 годин зливаємо сироп, доводимо його до кипіння і знову заливаємо персики. Даємо настоятися знову 4-5 годин та повторюємо процедуру.

Коли вже двічі заливали персики сиропом, зливаємо сироп втретє. Щоразу рідини стає все більше, унаслідок соку виділеного з персиків. Тому якщо ви хочете уварити варення, але не переварити фрукти, спочатку уварюйте сироп.

Після того, як сироп уварився, десь у 2 рази, додаємо до нього 1 чайну ложку лимонної кислоти без гірки, ванілін чи корицю, за бажанням. Опускаємо в сироп персики, кип’ятимо на слабкому вогні 5 хвилин.

Розкладаємо варення по сухих стерильних баночках, щільно закриваємо кришками, перевертаємо баночки вгору дном і залишаємо в такому положенні мінімум на добу. Після чого наше найсмачніше варення з персиків можна забирати в комору або підвал.

попередня статтяЯк швидко очистити велику кількість часнику
наступна статтяЗірвали помідори зарано: 3 простих способи, щоб помідори дозріли
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я