Чотири ознаки того, що вам потрібно їсти більше білка

0
Чотири ознаки того, що вам потрібно їсти більше білка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Білок є важливим макроелементом, необхідним для правильної роботи всіх клітин нашого організму. Недостатнє споживання білка може негативно вплинути на наше здоров’я та самопочуття. Ось кілька ознак того, що у вашому раціоні замало білкових продуктів.

Втрата м’язової маси

Якщо білка в раціоні занадто мало, наприклад через строгу дієту, ви активно втрачатимете м’язову масу і ваше тіло виглядатиме не підтягнутим і струнким, а виснаженим. М’язова маса природно починає зменшуватися після 40 років, тому з віком отримання достатньої кількості білка особливо важливо. Ось чому потреба у білку у людей похилого віку вища, фахівці рекомендують їм споживати 1,2–2 грами білка на кілограм маси тіла, що приблизно відповідає нормі для дорослих, які регулярно займаються спортом.

Проблеми зі шкірою, волоссям та нігтями

Якщо ваше волосся і нігті стали тонкими і ламкими, а шкіра втратила еластичність, це може бути ознакою того, що ви їсте занадто мало білкових продуктів – м’яса, риби, яєць, молочки, бобових і так далі. Білок відіграє важливу роль у структурі та функціонуванні клітин, з яких складається волосся, нігті та шкіра, і скорочувати його кількість у раціоні — так собі ідея.

Підвищений апетит

Якщо ви споживаєте достатню кількість калорій для своєї ваги, зросту та способу життя, але все одно постійно відчуваєте сильний жор і думаєте про їжу більше, ніж про інші речі, можливо, вам варто трохи змінити раціон і додати до нього більше білка. Білок є поживним елементом, що найбільш насичує, в порівнянні з вуглеводами і жирами і тому краще допомагає контролювати апетит.

Повільне відновлення після фізичних навантажень

Всі люди по-різному відновлюються після фізичних навантажень, але ті, хто їсть мало білка, як правило, заповнюють запаси сил після тренувань набагато повільніше за інші. Це може виявлятися у хворобливості м’язів, постійній втомі, дратівливості та сонливості. Через ці неприємні відчуття багато хто кидають заняття спортом, тому що вважають, що не досягають результатів і шкодять собі. Але якщо вони додадуть у своє меню більше білкових продуктів, то почуватимуться набагато краще та почнуть помічати позитивні зміни у своєму тілі.

попередня статтяПростий пиріг з печінкою та яйцем
наступна статтяГотуємо літній салат з кавуном, бринзою та соусом песто
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я