Що робити, якщо ви пересолили страву

0
Що робити, якщо ви пересолили страву
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви пересолили суп, то можна, звичайно, вдатися до нехитрого способу: деяку частину бульйону перелити в іншу каструлю, а в суп, що залишився, додати кип’яченої води рівно стільки, скільки знадобиться, щоб прибрати «солоність». Але це, варто зауважити, не найкращий спосіб, тому що суп, найімовірніше, вийде у вас каламутним і не дуже смачним.

Як діяти

Правильніше буде, якщо ви опустите в приготований суп марлевий мішечок з крупою, яка здатна увібрати надлишки солі. Найкраще з усіх круп у цій справі вам допоможе рис. До речі, рис у порційних пакетах також може допомогти впоратися з пересоленою першою стравою. Пакет із рисом просто опускаєте в бульйон і варіть свій суп до готовності. Ось вам і блюдо врятовано та й гарнір готовий.

Ще є один варіант: кинути в суп сиру попередньо очищену картоплину, яка також здатна увібрати в себе всю зайву сіль.

Якщо ви випадково пересолили другу страву, то лимонний сік зможе допомогти частково нейтралізувати сіль. Пересол птиці, м’яса або риби можна прибрати, якщо їх готувати разом з овочами або в соусі. Крім того, пересолене м’ясо відмінно підійде для начинки пирогів.

Якщо ж ви пересолили м’ясний фарш, то додайте терту моркву, кабачок, зварений до напівготовності рис або сиру картоплю. А якщо ви відварили овочі повністю і їх пересолили, то і тут можна знайти вихід: залийте овочі окропом і залиште їх у воді на 2-3 хвилини.

До речі, обмеження споживання солі – це перший правильний крок у бік здорового харчування.

На сьогоднішній день є безліч способів замінити сіль. Безумовно, до цієї «заміни» треба буде ще звикнути, але це необхідно заради здоров’я своїх близьких та свого власного.

Наприклад, сіль добре замінює порошок з сушеної морської капусти, а також сушена зелень, а особливо селера. Соєвий соус також встиг зарекомендувати себе в ролі справжнього «замінника». А якщо ви приготуєте на грилі або в пароварці, то збережете у ваших продуктах природну сіль.

попередня статтяНавіщо досвідчені господині кладуть сіль у пральну машину
наступна статтяЯк позбавитися запахів на кухні, якщо у вас немає витяжки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я