Шарлотка з вишнями: ідеальний десерт із кислинкою

0
десерти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шарлотку готують влітку часто, адже це швидка випічка, до якої достатньо додати яблука — і ароматний бісквітний пиріг порадує і на сніданок, і на вечерю. Але не тільки яблуками єдиними можна наповнити шарлотку. Кулінари експериментують із різними фруктами та ягодами, кожен із яких дає унікальні нотки та створює оригінальний десерт. Радимо приготувати шарлотку саме з вишнями з ванільним ароматом — це дуже смачне поєднання, що ніколи не приїдається.

Почнімо готувати?

Ось що потрібно для шарлотки з вишнями:
яйця — 4 шт.
цукор — 150 г
ванільний цукор — 20 г
борошно — 170 г
розпушувач — 20 г
вишні без кісточок — 200 г
масло вершкове — 20 г
цукрова пудра — на смак

Як готувати шарлотку з вишнями?
1. Класично збийте яйця та додайте відразу ванільний та звичайний цукор. Збивайте міксером на низьких обертах протягом 5-7 хвилин, доки цукрово-яєчна суміш не стане світло-жовтою та пишною.

2. Потім додайте просіяне пшеничне борошно вищого ґатунку та розпушувач. Перемішайте дерев’яною або силіконовою лопаткою — круговими рухами “з дна — до верху”, щоб тісто не “осіло”.

3. Візьміть круглу форму для випікання, змастіть вершковим маслом дно. Викладіть на низ 1/3 частину вишень, які попередньо промили, перебрали та залишили без кісточок.

4. Залийте 1/2 частиною тіста шар вишень. Потім додайте третину ягід і залишок тіста, поверх яких викладіть ягоди, що залишилися.

5. Випікати шарлотку з вишнями треба протягом 30 хвилин при температурі 175 градусів.

6. Під час випікання духовку не відкривайте — не порушуйте спокій шарлотки, увімкніть таймер і очікуйте ароматну смакоту.

7. За бажанням, якщо вишня була кисленькою, готову шарлотку присипте цукровою пудрою. Пригощайтеся з чаєм чи кавою — і записуйте рецепт.

Смачної вам шарлотки з вишнями!

попередня статтяМедики назвали корисні властивості малини
наступна статтяЯк приготувати гостро-солодке ананасове чатні
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я