Косметичний детокс для обличчя: новий “секрет” чистої шкіри

0
Косметичний детокс для обличчя: новий секрет чистої шкіри
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Іноді догляд за шкірою обличчя складається з 20 етапів: ця рутина повторюється вранці та ввечері. Іноді такий розклад змушує задуматися: а чи не надто багато продуктів ми використовуємо? Не дивно, що в останні кілька років косметичний  детокс для шкіри набуває все більшої популярності. І справді, якщо ми користуємося навіть діджитал-детоксом, то чому б не влаштувати детокс для шкіри?

Що таке косметичне “голодування”?

Детоксикація шкіри
Детоксикація шкіри

Косметичне голодування – це короткочасна перерва у використанні всіх продуктів догляду, щоб дати можливість відпочити і відновитися шкірі. Теоретично це дозволить шкірі почати функціонувати природним чином так, як і було задумано самою природою. Сама концепція здається простою, але в кожному випадку є місце індивідуальності.

Як і з харчовим голодуванням, можливі варіанти як за тривалістю, так і з того, чи буде відмова від косметики повною або все ж таки частковою. Не обов’язково відразу ж різко прибирати абсолютно всі засоби по догляду, можна спробувати відмовитися навіть від декількох, щоб надалі підібрати найбільш ефективні.

Як правильно робити косметичний детокс?

В ідеалі фахівці радять хоча б одного разу спробувати повністю відмовитися від використання будь-яких засобів для догляду за шкірою. Цей процес може тривати як кілька днів, так і кілька тижнів. Ніякого очищення та тонізування, зволоження та застосування сироваток – дозвольте природному шкірному салу виконати свої основні функції. Однак нехтувати «золотим» правилом догляду все ж таки не варто: перебуваючи на сонці, обов’язково наносьте на шкіру санскрин.

Дерматологи і косметологи рекомендують спробувати звести до мінімуму свою рутину: очищення одним засобом та зволоження іншим – цього на етапі детоксу буде цілком достатньо.

Кому точно потрібний детокс?

Мінімальний догляд за шкірою
Мінімальний догляд за шкірою

 

Людям з чутливою шкірою варто звернути увагу на косметичне “голодування”: за цей час шкіра самостійно позбавиться активних інгредієнтів, які можуть викликати запалення.

Власницям сухої шкіри також буде корисно на якийсь час довіритися природі. Якщо ви відчуваєте, що вам і вашій шкірі потрібне перезавантаження – сміливо вмикайте режим детоксикації.

попередня стаття7 способів збадьоритись без кави
наступна статтяСолодкі газовані напої прискорюють старіння мозку на 11 років
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я