Як готувати сирники, щоб вони “тримали форму” і були однаковими

0
Як готувати сирники, щоб сирники гарно тримали форму і виходили однакові
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сирники – ситна, смачна та корисна білкова страва, яку прийнято подавати на сніданок  з ягодами та сметаною до чаю або кави.

Іноді кулінари-початківці стикаються з проблемою: сирники буквально розповзаються і розвалюються сковороді. На це є певні причини:

Секрети приготування сирників

Якщо в процесі смаження на сковороді сирники втрачають форму і розтікаються, отже, допущено поширену помилку. Полягає вона в тому, що для приготування тіста використовувався дуже вологий сир або мало додали манки чи борошна( це вже хто як любить), але все ж таки смачніші сирники виходять лише з манкою.

Кисломолочний сир має бути сухим і зернистим. В ідеалі варто пропустити його через сито. Так структура цього ключового інгредієнта стане одноріднішою, повітряною, розсипчастою. Але можна і не роьити цього, якщо не забивати тісто борошном, сирники вийдуть і так пухкими і ніжними.

Також в сирниках важливу роль відіграють яйця. Якщо сирники розвалюються можливо замало яєць.

Важливе правило: на 500 грамів помірно вологого сиру – 1 яйце.

Цей інгредієнт виконує функції своєрідного клею, тому його використання при приготуванні сирників є обов’язковим.

Щоб сирники не розвалювались не робіть їх занадто великими, орієнтовна вага сирничка приблизно 50 грам, також можна їх сформувати за допомогою столової ложки, яку попередньо змочують у холодній воді. Завдяки цьому простому прийому сирники матимуть правильний розмір та гарну форму.

попередня статтяЯк господині використовують лимонну кислоту при поливі квітів водою
наступна статтяЧого не вистачає організму, якщо хочеться солоного
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я