3 причини, чому небезпечно сидіти нога на ногу

0
3причини, чому небезпечно сидіти нога на ногу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Погодьтеся, що це дуже зручно сидіти, закинувши нога на ногу, тому час від часу так сидимо ми всі. Ще в дитинстві нам говорили, наскільки шкідливо так сидіти, проте чомусь — пояснювали рідко. Ми поспілкувалися з фахівцем і зібрали свій топ найнебезпечніших наслідків такої, на перший погляд, невинної пози.

Ви стираєте спину

А точніше – міжхребцеві диски. Якщо ви проводите в такій позі більшу частину робочого дня, з ймовірністю у вас можуть початися проблеми з поперековим відділом. Першим «дзвіночком» стає біль у спині. Перебуваючи в сидячому положенні більше п’яти годин, ви надаєте серйозне навантаження на хребет, у тому числі й ускладнюючи незручну позу, перехрещуючи ноги.

Ви можете зіткнутися з утворенням тромбів

Досить небезпечна ситуація, тому що дізнатися про це ви можете у найнезручніший момент. Перехрещені ноги заважають правильному кровообігу, через що судинам та венам стає важко ефективно здійснювати свою роботу. Звичайно, крім того, що ви повинні знайти комфортнішу позу, варто проводити більше часу, займаючись різними фізичними активностями, особливо після роботи. Наприклад, ви можете пройти одну зупинку метро пішки, щоб розігнати кров та підтримати суглоби.

Ви затискаєте нерви

Ще одна неприємність – ви можете пошкодити нерв, який знаходиться в гомілці і відповідає за згинання великого пальця на нозі. Якщо він перетиснутий, вам буде складно повернути стопу всередину, ви відчуватимете біль. Якщо нічого не робити, біль тільки посилиться, знеболювальні препарати в цьому випадку допоможуть лише на якийсь час. Доведеться звертатися до фахівця, який, крім терапії, розповість вам про шкоду деяких поз.

попередня статтяЯких помилок у “бьюті-догляді” ми припускаємося з настанням спеки
наступна статтяЯк приготувати смачний пиріг з додаванням щавлю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я