Як приготувати хрусткий кляр “на всі випадки життя”

0
Як приготувати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багатьом здається, що повітряний хрусткий кляр, який при подачі виглядає апетитно, — недосяжний ідеал. Але насправді цього результату легко домогтися, якщо знати, який секретний інгредієнт покласти.

Подробиці

Основні інгредієнти класичні: борошно, яйця та вода. Секрет у тому, що білок збивається окремо від жовтка. Так кляр виходить повітрянішим. Воду беруть газовану. Завдяки цьому скоринка набуває особливого хрускоту.

Спосіб приготування

Для початку відокремлюють білок від жовтка, збивають його із дрібкою солі. Жовток розтирають віночком, додаючи в спеції та сіль. Потім жовток та білок змішують разом до однорідної маси.

Потім до суміші додаються інші компоненти – борошно і вода. Якщо муки занадто багато, то “врятувати” кляр можна за допомогою збитих білків.

Кляр ставлять у холодильник на 10 хвилин. В даному випадку можна досягти унікального хрускоту, якщо холодний кляр відразу відправити на розпечену сковороду. Рослинну олію додають помірну кількість.

попередня статтяЯк зробити, щоб оладки завжди були пишні
наступна статтяЯк позбутися від попелиці за 2 дні
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я