Продукти, які не можна їсти натщесерце

0
Продукти, які не можна їсти натщесерце
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дієтологи впевнені, що на сніданок можна дозволити собі практично все, що завгодно. Але це правило працює для тих, хто стежить за вагою: калорійність першого прийому їжі легко витрачається протягом дня і не веде до набору ваги. Для людей з чутливим шлунком і для адептів здорового способу життя існують винятки – продукти, які не варто їсти натщесерце (це не означає, що від них потрібно зовсім відмовлятися). Розповідаємо докладніше про те, чого краще уникати вранці.

Цитрусові

Апельсини та грейпфрути подразнюють порожній стравохід, тому склянка соку чи половинка фрукта за сніданком – погана ідея. Проте це чудове джерело вітаміну C, який стане чудовим десертом після обіду чи вечері.

Банани

Безневинний фрукт, з’їдений натщесерце, може негативно вплинути на роботу серцево-судинної системи. Високий вміст магнію та кальцію також порушує кальцієво-магнієвий баланс та збільшує навантаження на серце.

Кава

Найбажаніший напій вранці сильно подразнює порожній шлунок. Найкраще пити каву вже після сніданку або під час ланчу. Але не всі готові починати ранок із чашки чаю та вівсянки — для багатьох це надто радикальні заходи. Щоб мінімізувати шкоду від ранкового американо, потрібно трохи знизити кислотність напою, наприклад додати туди молоко, вершки або кокосове масло (варіант для веганів).

Випічка

Кава з круассаном – класика кінематографічного сніданку, але це величезний стрес для шлунка. Дріжджі, які додають у випічку, дратують слизову оболонку шлунка, це може стати причиною досить тривалого дискомфорту протягом дня.

Груші

Цей фрукт має у складі дуже грубу клітковину, яка сильно дратує порожній шлунок. Як і банани, груші краще їсти через годину-дві після основного прийому їжі.

Холодні газовані напої

Холодні та газовані напої звужують судини шлунка та погіршують місцевий кровообіг, а це, у свою чергу, ускладнює перетравлення їжі. Найкраще вгамувати спрагу з ранку простою водою з часточкою лимонного соку.

Гостра їжа

Любителі гострого часто додають червоний перець у ранковий омлет. І цим спричянюють собі дискомфорт. Сам перець не подразнює слизову оболонку завдяки білку капсаїцину, який зв’язується з нервовими закінченнями. При цьому жодного пошкодження немає, але є відчуття роздратування, що, погодьтеся, не дуже приємне. Тому перечницю краще відкласти до обіду.

попередня статтяЯк і куди додавати лавровий лист, щоб пряність не втратила свій аромат і не зіпсувала смак страви
наступна статтяЩо робити з пасинками від помідорів: багато городників не знають про це
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я