Якщо вам смакує рукола і риба – цей салат для вас

0
Якщо вам смакує рукола і риба - цей салат для вас
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Корисна та смачна страва для поціновувачів риби і не тільки. Салат з руколою та консервованим тунцем у класичному виконанні відмінно підійде для святкового столу, дієтичного меню або просто смачної вечері. Соковиті шматочки тунця, стиглі червоні помідори та легка гіркуватість руколи з бальзамічним соусом чудово гармонує в одній тарілці.

А ще такий салат, крім смаку, принесе багато користі вашому організму.


Складові:

  • тунець консервований – 200 г
  • помідор – 200 г
  • рукола – 50-100 г
  • яйце куряче – 2 шт.
  • соус бальзамічний – 1 ст.
  • олія оливкова – 1 ч.л.
  • сіль – 1 щіпка (-і)

Приготування:

1.Підготувати всі необхідні інгредієнти для салату з руколою та тунцем консервованим за класичним рецептом.

Вибрати тунець гарної якості, адже у цьому салаті він основний інгредієнт. Для салату підійдуть шматочки тунця у маслі або шматочки тунця у власному соці. Якщо вибрати тунець у маслі, тоді можна не додавати оливкову олію як заправку.

Шматочки тунця у власному соку будуть сухішими на смак, але й салат із таким тунцем буде менш калорійним. Спробуйте приготувати обидва варіанти і вибрати, який вам салат більше до смаку.

Рукола повинна бути ніжною і свіжою, легка гіркуватість відтінятиме неповторний смак тунця, але вона не повинна перекривати його. Коди будете вибирати руколу на ринку, спробувйте гілочку. Під спекотним літнім сонцем рукола може стати надто гіркою і зробити салат неїстівним. Також її слід добре промити, щоб частинки ґрунту не потрапили до салату. Можна купити фасовану руколу з супермаркету, найчастіше вона вирощена в теплицях і має ніжніший смак.

Яйця для салату можна використовувати як курячі, так і перепелині, в останньому випадку потрібно збільшити їхню кількість. Помідори салату надають солодкого смаку. Вибирайте томати досить стиглі, із соковитою м’якоттю або помідори черрі.

Для заправки ідеально підійде бальзамічний соус. Він набагато солодший за бальзамічний оцет, і текстура густіша. До овочевих салатів або риби – незамінний варіант.

2. Вимийте яйця під проточною водою. Відварити у невеликому сотейнику на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин після кипіння. Жовток має бути повністю зварений, мати гарний оранжевий чи жовтий колір. Не переваріть яйця, інакше жовток буде сірого відтінку і дуже сухий, а білок жорсткий. Відварені яйця остудити у холодній воді.

3. Рукколу добре вимити, щоби на ній не залишилося нічого зайвого. Просушити на рушнику або паперовій серветці. Відірвати або відрізати низ стебел, викласти на плоску тарілку діаметром 25-28 см.

4. Помідори вимити та  нарізати на середні шматочки. Викласти зверху на руколу.

5. Відварені яйця почистити від шкаралупи, порізати на невеликі шматочки приблизно такого ж розміру, як і часточки помідорів. Додати їх до салату.

6. Викласти шматочки консервованого тунця на салат без рідини. Рідина із консерви треба злити заздалегідь. Шматочки мають бути одного розміру з рештою інгредієнтів.

7. Полити салат бальзамічним соусом. Не додавайте дуже багато, приблизно 1-1,5 ст. л. Якщо ви використовуєте бальзамічний оцет, його потрібно додати трохи менше. Додати також дрібку солі та трохи оливкової олії. І салат з руколою та консервованим тунцем за класичним рецептом буде готовий до подачі.

8. Подати салат з руколою та тунцем на великій пласкій тарілці або розкласти порційно по маленьких. Головне, не перемішувати салат перед подачею, щоб зовнішній вигляд залишався апетитним і привабливим. Свіжий, смачний і ситний салат з тунцем прикрасить святковий стіл або внесе різноманітність у звичайну вечерю.

Смачного!

попередня статтяВ чому секрет струнких ніг Бріжит Макрон
наступна статтяЯк виглядають наймодніші головні убори літа 2022
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я