...
ГоловнаЗдоров'яЩо компетентний майстер педикюру може дізнатися, просто поглянувши на стопи

Що компетентний майстер педикюру може дізнатися, просто поглянувши на стопи

Підпишіться на нас:

Що кваліфікований майстер педикюру може дізнатися про клієнтку, просто дивлячись на її стопи: більше, ніж ти думаєш!

Іноді похід на педикюр виявляється кориснішим за візит до терапевта чи психолога. Хороші майстри завжди дуже уважні та спостережливі.

Факт: проблем з стопами предостатньо. Майстри педикюру бачили багато, тож тобі точно не варто соромитися, вирушаючи на візит. І вибачатися за стан твоїх ніг теж не варто — сенс педикюру якраз у тому, щоб допомогти вирішити проблеми. Належний догляд упорається з цим.

Що можна дізнатись про ноги

Майстер педикюру одразу помітить, що ти носиш неправильне взуття. Навіть якщо тобі загалом зручно, і нічого такого ти начебто й не помічаєш, за певним розташуванням мозолів та деформації пальців фахівець припустить, що можна було б поміняти у взуттєвому гардеробі (звичайно, якщо ти його спитаєш про це, такт як показник професіоналізму ще ніхто не скасовував).

Також є ознаки, які видають спортсменів (особливий стан нігтя великого пальця, що виникає через постійні мікроудари об носіння кросівок) і працівників, чия робота пов’язана з постійним перебуванням на ногах (у них стопа розплющується і робиться довшою).

Спеціаліст також може припустити, що ти відвідувала дешевий педикюрний кабінет, якщо побачить піднігтьовий грибок — переважно його заносять нестерильними інструментами.

Які хвороби можуть відкритися  на процедурі

Кваліфікований майстер, який хоч і немає медичної освіти, знає про те, як виглядають здорова стопа та нігті, тому легко помітить відхилення від норми. Найпоширеніше – діабетична стопа. Це характерна зміна, що супроводжує виникнення цукрового діабету. Причому сам хворий може й не здогадуватися, що він має симптоми, а майстер це обов’язково визначить.

На педикюрі можуть виявити ознаки меланоми (якщо зміна клітин проявляється в області стоп та кісточок) і, звичайно, ортопедичні проблеми – їх видадуть щільні натоптиші на певних ділянках підошви.

Що не потрібно робити перед походом на педикюр

З метою безпеки, щоб не занести інфекцію в мікропоріз, краще не голити ноги за 1-2 дні до походу на педикюр.

ТНе потрібно самостійно підстригати або підпилювати нігті перед візитом, це завадить надати їм правильну та естично красиву форму.

Єдине, чого чекає від тебе майстер, що ноги будуть чистими і сухими, без крему або лосьйону. Побачивши ноги у природному стані, фахівцю буде простіше працювати з такими стопами та наводити красу.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього, — дуже довго...

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді роки ми абсолютно...

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний для серця, кровоносної...

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі. Перша думка –...