Як розбивати курячі яйця: більшість господинь робить цю помилку

0
Як правильно розбивати курячі яйця: більшість господинь робить цю помилку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яйця – невід’ємний інгредієнт багатьох страв. Але далеко не кожна господиня вміє правильно розбивати цей продукт.

Візьміть на озброєння поради від досвідчених кухарів, які допоможуть упоратися з цим процесом.

Чому не можна користуватися ножем?

Удар ножем призводить до того, що шкаралупа розбивається на дрібні частинки. Вони можуть потрапити в їжу, що є небезпечним для вашого здоров’я. Доводиться витягувати шкаралупки, що забирає чимало часу.

Крім того, удар ножем порушить цілісність жовтка. Він розтікатиметься по сковорідці, тому готове блюдо не вийде апетитним. Ви не зможете красиво оформити кулінарний шедевр, що є важливим для багатьох людей.

Якщо лезо ножа гостре, ви ризикуєте травмувати пальці. Саме тому кухарі відмовилися від використання ножа, щоб розбити яйце.

Також не варто розбивати сирі яйця об край посуду. Вміст продукту може вилитися в підлогу, якщо діяти неакуратно. Також не бийте яйце об край сковорідки, що стоїть на вогні. Ви ризикуєте отримати опік від киплячої олії, що бризкає на всі боки. Крім цього, у страву потраплять частинки шкаралупи, які складно прибрати.

Як правильно розбивати сирі яйця?

Фахівці рекомендують розбивати продукт об поверхню столу. Такий удар сприяє рівномірному впливу на стінку шкаралупи.

Але не варто бити надто сильно, щоб яйце не опинилося на столі. Також не потрібно бити яйце тупою частиною або «носиком», оскільки шкаралупа в таких місцях товста. Ви не отримаєте апетитну страву, оскільки білок та жовток втратять форму.

Вдаривши по поверхні столу, розділіть шкаралупу великими пальцями. Вилийте вміст яйця в підготовлену ємність. Можливо, доведеться попрактикуватися, щоби розбивати яйця без усіляких казусів.

Фахівці рекомендують використовувати окремий посуд для кожного яйця. Завдяки цьому можна виключити попадання в їжу дрібних частинок шкаралупи. Крім цього, ви одразу визначите зіпсовані яйця.

попередня статтяЩо рекомендують додати у воду для поливу моркви, щоб збільшити урожай
наступна статтяЯк зберегти ідеальний манікюр довше, ніж звичайно
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я