...

7 корисних продуктів, які зміцнюють імунітет

Підпишись на нас:

Імунітету важливо допомогти инити опір різним захворюванням, вживаючи «правильні» продукти. По-перше, різні овочі та фрукти. По-друге, багато води. А ще — будь-яку їжу з наведеного нижче списку!

1. Йогурт

Пробіотики, що містяться в йогурті, – це корисні бактерії, які допомагають боротися з інфекціями. Рекомендована доза – один йогурт на день, бажано не солодкий. До нього можна додати шматочки фруктів.

2. Вівсянка та ячмінна каша

У них міститься бета-глюкан — волокно з антимікробними та антиоксидантними властивостями, вираженими сильніше, ніж навіть у ехінацеї. Він прискорює одужання, зміцнює імунітет і навіть може посилити дію антибіотиків. Доза – одна порція на день.

3. Часник

Містить аліцин, який бореться з інфекціями та бактеріями. Дослідження за участю 146 людей, які приймали екстракт часнику, показало, що піддослідні на 65% рідше хворіли на простудні захворювання. Крім того, ті, хто їсть більше 6 часточок часнику на тиждень, на 30% рідше страждає від раку кишечника і на 50% – шлунка. Доза – 1-2 зубочки на добу плюс добавка часнику в різні страви.

4. Чай

У тих, хто пив по 5 чашок чорного чаю на день протягом двох тижнів, виявилося більше інтерферону в крові, ніж у тих, хто вживав гарячі напої-плацебо. Амінокислоти, які допомагають імунітету, та L-теанін містяться і в зеленому чаї теж. Доза – кілька чашок на день. Щоб отримати максимум, не шкодуй заварки.

5. Яловичина

Цинк — один із мінералів, якого не вистачає багатьом людям, особливо вегетаріанцям. А він допомагає виробляти лейкоцити, які борються з бактеріями та вірусами. Доза — у 100 г яловичини міститься третина добової норми. Можна також приймати вітаміни із цинком.

6. Гриби

Вживання їстівних грибів допомагає виробляти лейкоцити. Так що варто включити до раціону гриби, особливо шиїтаке, маїтаке і рейші, але й інші теж підійдуть. Доза невелика – буквально 10 г на день, можна додати їх у пасту, яйця або салат.

7. Жирна риба

Лосось, макрель, оселедець багаті на жири омега-3, які зменшують запалення і захищають легені від вірусів і бактерій. Доза – 150-200 г тричі на тиждень, можна замінити на вітаміни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як швидко приготувати яблучний штрудель з лаваша

Цей низькокалорійний десерт дуже легко й швидко готувати. Головне,...

Як застосувати з користю свіжоскошену газонну траву

Якщо плануєте косити газон й не знаєте де з...

Як відварити креветки, щоб подати їх на закуску до напоїв

Креветки можна й просто відварити у воді з сіллю,...

З Jerry Heil у Франції стався не тільки Каннський кінофестиваль: співачка приголомшила опублікованими фото

Після завершення «Євробачення 2024» до України повернулася лише alyona...

Як приготувати банановий ганаш для макарунів, тортів та чізкейків

Цей ганаш можна назвати універсальним. Він ідеально підійде для...

Як виростити садові декоративні маки на клумбі: секрети вирощування

Зараз саме час цвітіння маків. Ці ніжні яскраві квіти...

Оладки будуть найпишніші, якщо замінити борошно на один інгредієнт

За цим рецептом такі будуть оладки, що ви й...