...
ГоловнаКулінаріяЧому при обсмажуванні м'ясо стає сухим і як уникнути проблеми

Чому при обсмажуванні м’ясо стає сухим і як уникнути проблеми

Підпишіться на нас:

Кожна господиня засмутиться, якщо смажене м’ясо вийде жорстким та сухим. Чому виникають такі проблеми. Як запобігти їм, щоб отримати ідеальний кулінарний шедевр. Розберемося з цими питаннями докладніше.

Помилки при виборі м’яса

Потрібно купувати стейк та вирізку тільки у надійних продавців. В іншому випадку великий ризик придбати товар низької якості.

Зверніть особливу увагу на колір м’яса, а також те, в яких умовах воно зберігається.

Свіжий продукт має червонуватий відтінок. Якщо ви бачите, що м’ясо темно-сіре, відмовтеся від його покупки.

Також не варто купувати продукт без вакуумного пакування, тому що контакт з повітрям сприяє швидкому розвитку небезпечних бактерій на його поверхні.

Порушення технології нарізки м’яса

Не треба різати м’ясо надто тонко. Це призведе до того, що стейк стане дуже сухим або підгорить. Шматок має бути товщиною у два сантиметри.

Філе нарізають упоперек волокон, щоб м’яз м’яса не стиснувся у процесі термічної обробки. Так ви гарантовано отримаєте соковите та апетитне м’ясо, яке буде легко прожувати.

Помилки в процесі підготовки продукту до обсмажування

Перед тим, як готувати м’ясо, залиште його в умовах кімнатної температури на тридцять хвилин. Продукт встигне зігрітися та «відпочити».

Потім добре обсушіть м’ясо за допомогою паперових рушників. Якщо шматок буде мокрим і холодним, вам не вдасться отримати апетитну скоринку.

Важливо запобігти витіканню соків, що знаходяться усередині м’яса. Для цього змастіть продукт оливковою олією перед його обсмажуванням.

Порушення технології обсмажування м’яса

Не потрібно викладати м’ясо на гриль або поверхню сковороди, якщо нагрів ще слабкий. Посуд потрібно добре прогрівати, щоб масло почало шипіти.

Обсмажувати м’ясо необхідно по одній хвилині з кожної сторони, адже це закупорить соки всередині шматка. Строго слідуйте рецепту приготування страви, щоб отримати дійсно смачний і соковитий кулінарний шедевр.

Неправильно вибраний посуд

Відмовтеся від використання посуду з тонкими стінками. Це вірний шлях до того, що стейк буде сирим усередині та пересмаженим зовні.

Беріть сковорідку з товстим дном, адже тепло в такому посуді рівномірно розподіляється, температурний режим буде стабільним.

Використання солі

Не треба солити м’ясо безпосередньо перед його обсмажуванням. Ця спеція витягає вологу з його клітин, внаслідок чого стейк вийде сухим.

Солити блюдо потрібно перед його вживанням, щоб зберегти його соковитість і апетитний вигляд.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...