В який час доби краще збирати полуницю, щоб вона довше зберігалася

0
В який час доби краще збирати полуницю, щоб вона довше зберігалася
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Досвідчені городники збирають полуницю у різний час доби зовсім не тому, що намагаються показати ознаку великого розуму. Як відомо, кожен сорт ягід має свої особливості. Ягоди ростуть по-різному, по-різному зріють. Тому й збирати врожай потрібно у різний час доби.

Як збирати ягоди правильно

Безперечно, головним показником є ​​стан ягід на грядці, а не чиїсь рекомендації. Але якщо хочете зберегти весь зібраний урожай і встигнути його обробити до того, як ягоди почнуть псуватися, дотримуйтесь цих простих правил:

  1. Ягоди, які можуть бути оброблені негайно, краще збирати ввечері – вони визріють і будуть солодшими.
  2. Якщо потрібно продовжити термін зберігання врожаю, краще збирати ягоди вранці, але після того як зійде роса і висохне полуниця.
  3. Ще потрібно озброїтися ножицями, щоб відрізати хвостики. Ягода з листочками та хвостиками зберігається краще та довше, а завдяки обрізці вона не помнеться при зборі.
  4. Перезрілі ягоди краще збирати в окрему ємність, інакше, почавши псуватися, одна ягода може зіпсувати добру частину врожаю. На ній може з’явитися пліснява, яка перекинеться на сусідні плоди.

І останнє, якщо є можливість, то великі та дрібні ягоди краще сортувати прямо під час збирання. А замість громіздких цебер використовувати невеликі лотки, в яких розміщати не більше трьох шарів ягід.

попередня статтяЯк ходити на високих підборах довго і без болю
наступна статтяЯк обсмажувати рибу: помилки, яких припускається кожна друга господиня
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я