5 причин, чому може боліти голова

Підпишись на нас:

Погано спали? Погода змінюється? Атмосферний тиск знов б’є всі рекорди? Чи це вік? Що насправді може приховувати побутова мігрень.

Зневодненість

Найпоширеніша причина головного болю – нестача рідини в організмі. Об’єм крові, що циркулює по судинах, зменшується, що призводить до падіння артеріального тиску. Результат? «Важка» потилиця, слабкість у всьому тілі та повне небажання працювати. Уважно стежте за рівнем гідратації, особливо після посилених тренувань, коли ви втрачаєте багато рідини.

Малорухливий спосіб житття

Коли ви довго сидите на одному місці, під впливом гравітації кров приливає до ніг і набагато меншому обсязі циркулює назад до серця. Як наслідок – знижений тиск і поколювання у скронях, як тільки ви знову встаєте.

Ви багато часу проводите в гарячій ванні чи під гарячим душом

Ви ніколи не пов’язували душ або ванну з головними болями, які виникають через деякий час? Дарма. Якщо вірити доктору медичних наук Шону Тессону, клуби пару викликають розширення кровоносних судин не гірше, ніж пряме сонячне проміння у спекотний літній день. Щоб відновити природну температуру, тіло починає відпрацьовувати “надурочно” і від перенапруги запускає більше крові до мозку. Щоб цього не відбувалося, або скоротіть час, проведений у гарячому душі, або скоригуйте температуру води, зробивши її більш менш адекватною. Щоправда, шанувальники гідротерапії можуть заперечити — гарячу ванну часто «прописують» під час головного болю, спричиненого стресом, оскільки вона знімає напругу з усього тіла взагалі, з шийних хребців зокрема. Адже саме блокування цього відділу призводить до кисневого голодування мозку і, як наслідок, в скронях може стукати, а в потилиці гуде.

Вагітність

Головний біль – звичайне явище для вагітних жінок, ними страждають до 80% майбутніх мам. Пояснюємо чому це відбувається. Зазвичай, коли ви робите раптовий рух (скажімо, різко піднімає якийсь предмет вгору), ваше серце негайно відгукується на цей жест, прокачуючи більше крові до головного мозку. Але якщо ви вагітні, ця кров робить вимушений піт-стоп у матці, де росте плід, внаслідок чого її не вистачає на стимуляцію кори мозку. Щоб зменшити можливі неприємні відчуття, просто постарайтеся не робити різких рухів та уникайте сильного прогину хребта.

Знижений рівень цукру у крові

Ну нарешті можна зі спокійною совістю «реабілітувати» шматочок улюбленої шоколадки! Для виробництва енергії головному мозку потрібна глюкоза, і, на відміну від інших клітин організму, накопичувати її запаси він не вміє їх необхідно постійно поповнювати. Якщо джерело болю знаходиться в районі чола або він поширюється по всій поверхні голови, але не пульсує, це може бути сигналом до того, що настав час підкріпитися. Але не перестарайтеся з десертною підмогою! Тримайте рівень цукру в крові стабільним, перекушуйте складними вуглеводами раз на дві-три години (цілісне зерно, зелені овочі). Вони повільно, але правильно перетворюють їх на потрібний, «корисний» цукор.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...