...
ГоловнаПорадиЯк вивести плями котячої сечі з дивану чи килима

Як вивести плями котячої сечі з дивану чи килима

Підпишіться на нас:

Щасливі ті господарі, чия кішка вміє правильно робити туалет у відведеному для неї місці. Гірше, якщо вона іноді капризує та робить свої справи спеціально в іншому місці. На такі випадки життя потрібно знати методи видалення плям від сечі. Є перевірений метод, про який поговоримо далі в статті.

Як вивести запах котячої сечі

Почнімо з того, що просто затерти потрібне вам місце не буде достатньо. Сеча у кішок та котів досить специфічна та довго зберігає запах. Саме тому, домашні улюбленці можуть повторно йти на те саме місце.

Якщо кішка зробила свою справу на підлогу, це легше видалити. Протріть місце ганчіркою, а потім набризкайте там нейтралізатором (продаються в магазині). Якщо у вас такого немає, тоді протріть розчином води з оцтом. Залиште засоби трохи попрацювати та змийте водою.

Нейтралізувати запах сечі на тканинних виробах можна за допомогою суміші соди, оцту та води. На дві частини води додають одну частину оцту. Вітріть в пляму. Потім посипте місце обробки содою. Залиште на 15 хвилин. Приберіть ганчіркою або паперовим рушником. За потреби повторіть процедуру. Зайву вологу можна видалити рушником. Запах оцту зникне за кілька днів.

Читайте також інші матеріали:

Відіпрати дуже брудні кухонні рушники просто — два перевірених способи

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

П’ять продуктів, які засмічують зливну трубу

Чи завжди ви замислюєтеся над тим, що саме зливаєте в мийку. Ніби нічого особливого, а в певний момент...

Як видалити подряпини з пластикового підвіконня

Пластик належить до популярних та стійких до пошкоджень матеріалів. Проте на ньому також з часом з'являються подряпини. І...

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та меблів на ньому...

Чи можна мити ламінат мийним пилососом

Волога та деревина погано сумісні. Надмірна волога псує натуральний матеріал. У випадку з ламінат ситуація може скластися аналогічна....