...
ГоловнаЗдоров'яНазваний найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Крупа, геркулес, гранола — вівсянка щонайменше трьох видів знайдеться у будь-якому супермаркеті. Але не всяка страва з вівса буде однаково корисною для здоров'я.

Підпишіться на нас:

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на упаковці згадку про те, що у ваших руках – цільнозерновий продукт:

“Зерна не повинні бути позбавлені клітковини та вітамінів групи В, які надовго забезпечують організм енергією”, – зазначила експерт в інтерв’ю виданню Parade.

А ось від солодких каш у пакетиках фахівець закликає відмовитись – у них найчастіше використовують оброблені зерна, з мінімумом клітковини та корисних речовин. Натомість у складі зазвичай значаться цукор, сіль, ароматизатори та інші добавки. За словами Карнац, щоденне вживання «правильної» вівсянки не тільки покращує травлення, а й знижує рівень ЛПНГ – «поганого» холестерину:

«Розчинна клітковина, що міститься у вівсянці, зв’язується з частинками холестерину в крові і переносить їх у кишечник для виведення з організму», – пояснила лікарка.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...