...
ГоловнаЗдоров'яВчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Підпишіться на нас:

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які добровольці регулярно здавали протягом кількох років.

“Хоча очевидно, що ви старієте протягом усього свого життя, є два періоди, коли ситуація дійсно змінюється”, – прокоментував результати генетик зі Стенфордського університету Майкл Снайдер.

Дослідження опубліковано журналом Nature Aging.

“У метаболізмі ліпідів відбуваються значні зміни, коли людям за 40, а в метаболізмі вуглеводів – коли за 60”, – зазначив експерт.

Дослідники виявили, що організм зазнає значних змін спочатку у віці 44 років, а потім коли нам виповнюється 60. Ці зміни можуть бути причиною помітного погіршення стану серцево-судинної системи та імунної функції.

Виявлені метаболічні зміни не призводять до того, що з віком ми спалюємо менше калорій — мова швидше про те, що організм починає розщеплювати їжу по-іншому. Поки точного розуміння, як саме ці перетворення впливають на здоров’я, вчені не мають, але вони можуть бути пов’язані в тому числі зі втратою м’язової маси.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...