Як зберігати хліб, щоб він не черствів

Підпишись на нас:

Якщо після покупки свіжий хліб черствіє в лічені дні або покривається цвіллю – ви зберігаєте його неправильно. Ділимося корисними порадами від досвідченого шеф-кухаря, які допоможуть суттєво продовжити термін придатності випічки.

Вибирайте «правильний» хліб

Як зберігати хліб, щоб він не черствів – ви все робили неправильно
Найбільший термін придатності у борошняних виробів із високим вмістом жиру. Отже, якщо вам потрібна «довгограюча» випічка, вивчайте склад. “Жир є природним консервантом, тому все, що містить багато жиру, має тенденцію добре зберігатися”, – розповідає шеф-кухар Дженніфер Хілл Букер. За словами експерта, найдовше зберігатиметься випічка з додаванням яєць, великої кількості олії та/або горіхового борошна .

Купіть хлібницю

Один із найпростіших способів продовжити термін зберігання хліба — придбати якісну хлібницю, що щільно закривається, і тримати випічку там. «Хлібниця працює краще, ніж герметичний контейнер, бо вона пропускає повітря та створює ідеальний баланс повітряного потоку та вологи. Хлібниця також допоможе захистити випічку від сонячного світла, яке сприяє засиханню», — пояснює Дженніфер Хілл Букер.

Загорніть хліб у поліетилен

Якщо ж на покупку хлібниці ви ще не наважилися – загортайте хліб у харчову плівку або зберігайте його в пакетах із застібками-блискавками в темному сухому та прохолодному місці (наприклад, у закритій кухонній шафці).

Не бійтеся тримати хліб у холодильнику

За словами Дженніфер Хілл Букер, це досить спірний спосіб зберігання, однак він підійде як короткостроковий захід – якщо вам потрібно зберегти випічку свіжої 3-4 дні. Головний плюс холодильника – постійна температура без вагань, що допомагає виробам з борошна прослужити трохи довше. Однак майте на увазі, що в холодильнику хліб може швидко покритися цвіллю через вологу.

Заморозьте хліб

Ще більш радикальне рішення, проте морозилка – єдиний вихід, якщо вам потрібно зберегти випічку довше ніж на місяць. Якщо борошняний виріб занадто великий (наприклад, цілий батон або буханець хліба), краще попередньо нарізати його скибочками, а потім скласти в контейнер і поставити в морозильну камеру. “Залежно від вмісту жиру і білка в конкретному типу випічки, заморожені борошняні вироби можуть зберігатися від трьох до шести місяців”, – розповідає Букер. Найкраще цей спосіб зберігання підійде для солодкої випічки, наприклад, круасанів (які можуть зберігатися в морозилці до півроку).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....