Для чого потрібно сипати сіль на вугілля в процесі смаження шашлику

0
Для чого потрібно сипати сіль на вугіллі в процесі смаження шашлику
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготувати смачний, соковитий, але головне добре просмажений шашлик – справжнє мистецтво. Варіантів приготування цієї улюбленої страви налічується не менше півсотні.

Подробиці

У приготуванні шашлику важливо підтримувати стабільний жар, що походить від вугілля. Здається, що в цьому нема нічого складного.

Однак жир, що капає, провокує загорання вогню і його доводиться гасити. Здебільшого це роблять за допомогою пляшки із водою. Іноді використовують пиво або інші напої, вважаючи, що так м’ясо матиме особливий смак. Рідина збиває вогонь, але водночас знижує жар.

Вирішити це питання можна за допомогою звичайної кухонної солі. Коли вугілля готове, на нього зверху сиплють сіль.

Поступово висипають на тліючі вугілля 100-200 г солі. Проте слід виявити обережність. Сіль може «вибухати», тому слід берегти шкіру.

Після того, як реакція проходить, шампури ставлять на мангал. Сіль не тільки запобігає горінню жиру, але ще й знижує кількість попелу. При цьому способі м’ясо просмажиться за 15-17 хвилин і не забрудниться гаром від деревного вугілля.

попередня статтяЩо зробити з помідорами, щоб вони не зіпсували салат зайвою рідиною
наступна статтяЯкі домашні “проблеми” можна вирішити за допомогою кількох бананів
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я