Як зробити, щоб плов був розсипчастим і не злипався

0
Як зробити, щоб плов був розсипчастим і не злипався
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо рис не вийшов розсипчастим у процесі приготування, плов починає нагадувати кашу. Тому варто знати про те, через які помилки не вдається приготувати якісну страву. Найчастіше причина криється в чотирьох недоліках.

Надлишок крохмалю

Якщо в рисі залишиться велика кількість крохмалю, він неминуче буде злипатися. Тому завжди потрібно замочувати крупу. Найкраще використовувати теплу воду з невеликою кількістю солі.

Достатньо буде виділити на цей процес півгодини.

Прожарювання

Деякі господині бояться залишати рис без води у казані, тому практично одразу вливають рідину. Проте 1-2 хвилини рис точно варто посмажити.

Температура води

У процесі приготування в рис вливається вода або бульйон, залежно від рецепту. Якщо ви хочете, щоб плов був красивим та смачним, то використовуйте гарячу рідину замість холодної.

Кількість води

Ми звикли до класичних співвідношень: на одну частину рису брати вдвічі більше води. Але це правило правильне лише в тому випадку, якщо ми готуємо плов на пропареному рисі.

Залежно від сорту крупи можуть бути пропорції. Наприклад, на басматі і жасмині потрібно в 1,5 рази більше води.

попередня статтяЩо зробити з малиною після збирання ягід
наступна статтяЯк приготувати смачні деруни “по-французьки”
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я