7 перевірених способів навчитися їсти менше

0
7 перевірених способів навчитися є менше
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Переїдання може статися через просту неуважність або усталені звички, які легко викорінити, якщо звернути на них увагу.

Причина нашого переїдання часто криється не залежно від борошняного та жирного, як думають дієтологи, і навіть не в стресі, виборі неправильних інгредієнтів або загостреному почутті голоду. Як перестати переїдати – розповідаємо.

Думайте під час їжі

Щоб навчитися їсти менше, потрібно навчитися свідомо підходити до того, що і як ви їсте. Уважно пережовуйте їжу, ретельно вибирайте продукти, з яких збираєтеся готувати і під час їжі розкладайте вміст тарілки на інгредієнти, намагаючись зрозуміти, наскільки всі вони між собою поєднуються і чим можна було б замінити «шкідливі» продукти.

Деякі дієтологи навіть радять їсти паличками чи неактивною рукою (правшам – лівою, лівшам – правою).

Все це робиться в першу чергу для того, щоб виробити харчову культуру, яка згодом допоможе легко зменшити порції, тому що ви розумітимете, які з продуктів вам дійсно потрібні, а від яких можна і відмовитися.

Обіймайтесь і цілуйтесь

Згідно з останніми дослідженнями швейцарських учених обійми та поцілунки дуже приємні та корисні для нашого організму та загального самопочуття. Вся справа в гормоні окситоцину, що виробляється під час цих ніжностей, який у тому числі відповідає за наш обмін речовин і апетит. Нормалізуючи перший і зменшуючи другий, окситоцин перетворює обійми на дуже корисний для фігури процес.

Їжте в компанії

Чергові дослідження в галузі психології та людської поведінки кажуть, що жінки схильні вживати менше їжі, якщо їдять у компанії молодих людей або привабливих чоловіків. У першому випадку спрацьовує «стадний інстинкт»: ми не хочемо вибиватися із групи подібних, тому підлаштовуємось під звички. У другому випадку нам просто хочеться виглядати в очах чоловіка найкращим чином, тому, на жіночу думку, найкраще підходять салат і склянка води, а ось довгі макарони, піца чи стейк, мабуть, ні.

Користуйтесь ароматерапією

Аромалампа просто повинна стояти на столі, за яким ви працюєте. Періодично наливайте в неї масло анісу, троянди чи лаванди. Подібні запахи заспокоюють нервову систему, а отже, попереджають емоційне переїдання, яке властиве нам особливо на роботі. Добре ще допомагають запахи ванілі та м’яти – вони приглушають почуття голоду.

Рухайтесь

Все як завжди упирається у фізичні навантаження. На жаль чи на щастя, але без спорту у нашому житті нікуди. Доведено, що люди, які постійно перебувають у русі, їдять у рази менше, ніж ті, хто постійно сидять. І справа зовсім не в тому, що перші просто не встигають пообідати, просто аеробні навантаження підвищують рівень цукру в крові, через що почуття голоду зменшується.

Їжте білкову їжу

Загальновідомий факт, що білок здатний уберегти від переїдання, а завдяки тому, що він допомагає надовго зберегти почуття ситості. Особливо важливо, щоб білкова їжа була на сніданок, коли нашому організму особливо потрібні сили та енергія.

Одягайтеся тепло

Наш організм витрачає величезну кількість енергії на обігрів тіла, саме тому взимку нам весь час хочеться їсти і як правило за ці холодні місяці ми набираємо кілограм-другий. Теплий одяг та комфортна температура у приміщеннях дозволять заощадити калорії на обігріві організму та позбавлять необхідності заповнювати енергетичні запаси.

попередня статтяЯк носити піджак влітку: 4 стильні поєднання
наступна статтяЯк позбутися мурах на ділянці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я