Корисна черешня чи в ній надто багато цукру

0
Черешня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Особливо приємно їсти продукти, які подобаються по смаковим якостям і якщо вони приносять користь. Так можна сказати про черешню — ягоду, сезон якої вже розпочався. Вона багато в чому виграє в інших сезонних фруктів, дуже корисна для організму і може легко стати корисною заміною солодощам та іншим перекушуванням. Розповідаємо, чим корисна ця ягода, і чому її варто включити у свій літній раціон.

Вона містить багато клітковини

Не завжди легко отримати рекомендовані 25-30 г клітковини на день, адже це дуже корисний мікроелемент, який необхідний нашому організму. У чашці черешні міститься 3 г клітковини, тому ягоди можуть стати відмінним її джерелом. Дієта, багата на клітковину, сприяє підтримці здорової маси тіла, поліпшення здоров’я кишечника, зниження холестерину і ризику серцевих захворювань і навіть перешкоджає підвищенню рівня цукру в крові.

Черешня діє як протизапальні засоби

Болять м’язи чи суглоби? Черешня може стати вашим новим солодким джерелом знеболювання. Дослідження показують, що вони багаті на антоціани, групу поліфенолів, які борються із запаленням тканин так само, як і такі ліки як, наприклад, ібупрофен.

Вона корисна для серця

Антоціани, що містяться в черешні, також можуть бути корисними для вашого серця. Дослідження показують, що ці речовини можуть відігравати роль у профілактиці серцевих захворювань, зменшуючи запалення та сприяючи здоровій функції артерій.

Ягоди покращують якість сну

За даними Національного фонду сну, черешня є природним джерелом гормону мелатоніну, який допомагає контролювати внутрішній годинник вашого тіла та сприяє здоровому режиму сну. Щоденне вживання 25 ягід черешні може допомогти вам спати міцніше і найдовше за три дні. Національний фонд сну рекомендує їсти черешню незадовго до того, як лягти спати, для максимальної користі.

попередня статтяЯк за допомогою соди захистити рослини від хвороб
наступна статтяЯк француженки полюбляють фарбувати нігті
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я