Як зберігати свіжу полуницю цілий рік: без заморозки

0
Як зберігати свіжу полуницю цілий рік: без заморозки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує один метод зберігання полуниці, який дозволить її залишатися свіжою цілий рік.

Вам знадобиться:

  • 3 кг полуниці
  • 3 кг цукру

Як приготувати:

Щоб не зіпсувати смаку заготівлі, використовуйте максимально свіжі ягоди. Перегляньте їх, щоб не було гнилі. Потім складіть полуницю у велику миску і залийте холодною водою. Залиште на 10 хвилин, після чого акуратно промийте під проточною водою. Це допоможе очистити ягоди від комах.

Видаліть у полуниці хвостики, якщо ягоди великі, можете їх розрізати навпіл. Посипте дно миски або каструлі цукром, потім викладіть шар плодів, знову посипте цукром. Таким чином, пересипте всю полуницю, відклавши 300-400 г цукру.

Тепер треба, щоби ягоди пустили сік. Для цього залиште їх на 3 години за кімнатної температури. Періодично акуратно перемішуйте вміст миски, щоб не розчавити плоди. Цукор поступово розчиниться в рідині, що виділилася.

Наповніть стерилізовані сухі скляні банки ягодами та сиропом, залишивши зверху трохи вільного простору. Розсипте по ємностях цукор, що залишився, рівномірно розподіливши його між баночками. Залишилось лише закатати їх чистими кришками.

Зберігати полуничну заготівлю можна у холодильнику чи іншому прохолодному місці. Не потрібно витрачати час на варіння, а в морозилці звільниться трохи місця для інших продуктів. Як і звичайне варення, зацукровані ягоди можна покласти в начинку для пирога або наліпити з ними найсмачніших вареників. Таким чином ви зможете поласувати ароматною полуницею навіть посеред зими.

попередня статтяЯк приготувати котлети без використання м’ясорубки
наступна статтяЧим посипати картопляні кущі, щоб не було колорадського жука
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я