...

Як вага впливає на якість педикюру: 3 проблеми, які з’являються від зайвих кілограмів

Підпишіться на нас:

Надмірна вага має багато негативних аспектів, що так чи інакше відбиваються на здоров’ї та самопочутті. Проте мало хто замислюється над тим, як проблеми із зайвими кілограмами впливають на ноги. А якщо точніше, стан п’ят і нігтів і стійкість ефекту від салонного педикюру.

Тема надмірної ваги багатогранна і дуже гостра, а ожиріння і взагалі визнано одним із найпоширеніших захворювань у світі. Мабуть, практично кожна людина може непомітно для себе набрати зайві кілограми. Або навіть перевищити норму показника індексу маси тіла (ІМТ) — на жаль, ця межа не така далека, як може здатися на перший погляд.

Подивитися на проблему ожиріння під новим кутом вирішила подолог Юлія Любчик. У соцмережах майстер виклала ролик, у якому показує, як робить педикюр своєї постійної моделі — дівчині зі зростом 160 см, яка відносно нещодавно важила близько 60 кг, але за невеликий термін погладшала майже до 80 кг.

З погляду системи ІМТ індекс дівчини перевищує 30 одиниць. Такий показник можна зарахувати до ожиріння першого ступеня.

Нейл-фахівець вирішила присвятити ролик розгляду педикюрних проблем, які виникли в її клієнтки внаслідок підвищення маси тіла.

Юлія уточнила, що дівчина усвідомлює, що має зайву вагу і планує худнути, адже у коментарях до відео миттєво з’явилися хейтери, які почали її критикувати за вигадування проблем. Втім, у коментарях відзначилися й інші майстри, які розповіли про свої спостереження щодо педикюру при зайвій вазі.

Вростають нігті

Мабуть, найпоширеніша проблема, що впливає на комфортність педикюру при ожирінні, це зміна форми нігтів. Збільшення маси тіла підвищує навантаження весь організм, насамперед на ноги.

«Зайва вага тисне на ноги, через що взуття стає малим і постійно тисне на пальці. Через це нігті змінюють форму, загинаються та травмують шкіру»

Загинання нігтів нерідко стає причиною, через яку люди починають самостійно вирізати куточки нігтів, які травмують. Але це не вирішує, а лише посилює проблему: нігтьова пластина починає неправильно рости, а оголена подушечка пальця стає особливо чутливою до пошкоджень.

Нігті потовщуються

Через зайву вагу нігті можуть не тільки закручуватися, а й потовщуватись, до того ж змінюючи текстуру та колір і відшаровуючись у деяких місцях. Таку проблему можна назвати екстреною реакцією на зміни в організмі, пов’язані із значним підвищенням маси тіла. Нігті намагаються «уберегтися» від пошкоджень, пов’язаних із збільшенням навантаження на стопи та погіршенням кровообігу. У цьому випадку домашній педикюр зробити складно — та й салонні послуги не гарантують бажаного результату, адже стійкий гель-лак навряд чи підійде для проблемних нігтів.

На п’ятах з’являються тріщини

Сухість, лущення та тріщини на стопах – невід’ємні супутники підвищеної маси тіла. За словами фахівців, зайва вага тисне і як би розтягує шкіру на п’ятах, а взуття, що стало тісним через набряки, довершує ефект.

Зайва вага нерідко є симптомом різних захворювань, на кшталт цукрового діабету чи ендокринних порушень. Зміни в обмінних процесах організму можуть призводити і до неприємніших наслідків — наприклад, стаючи причиною розвитку шпори п’яти.

Звісно, при наявності серйозних діагнозів повернутися у форму максимально складно. Полегшити стан допоможе додатковий (і регулярний!) догляд за стопами: ванни, пом’якшувальні процедури, холодна парафінотерапія, а також перехід на ортопедичне взуття зі зручними устілками.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я